Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αμεσα η πλήρης άρση του καμποτάζ, είπε ο Μ.Χρυσοχοΐδης υποδεχόμενος το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2012

Αμεσα η πλήρης άρση του καμποτάζ, είπε ο Μ.Χρυσοχοΐδης υποδεχόμενος το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2012

Το πρώτο από τα 800 κρουαζιερόπλοια που αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα το 2012 υποδέχθηκαν την Τρίτη στον Πειραιά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και ο πρόεδρος του ΟΛΠ. Πρόκειται για το MSC Magnifica με 3.200 επιβάτες και 1.100 μέλη πλήρωμα. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι έρχεται άμεσα στη Βουλή η πλήρη άρση του καμποτάζ.

Το πρώτο από τα 800 κρουαζιερόπλοια που αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα το 2012 υποδέχθηκαν την Τρίτη στον Πειραιά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και ο πρόεδρος του ΟΛΠ. Πρόκειται για το MSC Magnificaμε 3.200 επιβάτες και 1.100 μέλη πλήρωμα.

Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον υφυπουργό Αδ.Γεωργιάδη, τον γγ του υπουργείου, Νικόλαο Λίτινα και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, επισκέφθηκαν το κρουαζιερόπλοιο, όπου τους υποδέχθηκαν ο πλοίαρχος Τζιουζέπε Μαρέσκα, το πλήρωμα και οι αντιπρόσωποι της MSC στην Ελλάδα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του, στο πλοίο, τόνισε ότι ως χώρα έχουμε ανάγκη την κρουαζιέρα και από έσοδα στον τόπο, προκειμένου να ενισχύσουμε τις θέσεις εργασίας, να δουλέψουν οι νέοι και η αγορά.

Έκανε λόγο για την ανάγκη νέας εκκίνησης της οικονομίας, ανέφερε ότι το 2011 ήρθαν στην Ελλάδα 2,5 εκατ. επισκέπτες μέσω της κρουαζιέρας και σημειώθηκε αύξηση 35%.

Αναφέρθηκε, επίσης, για άλλη μία φορά, στο νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό και την πλήρη άρση του καμποτάζ, το οποίο, όπως είπε, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο και τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί στη Βουλή.

«Υποδεχθήκαμε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο από τα 800 που έχουν δηλώσει ότι θα επισκεφθούν φέτος τη χώρα μας» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, ενώ τόνισε ότι με τις νέες υποδομές και με τους νέους αυξημένους τρόπους ασφαλείας θα καταφέρουμε και η φετινή χρονιά να είναι πολύ σημαντική και για το λιμάνι του Πειραιά αλλά και συνολικά για την κρουαζιέρα.

Η αντιπρόσωπος της MSC στην Ελλάδα, Θεοδωρίκα Χριστίνα, ευχαρίστησε τον υπουργό και το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ για το ζεστό καλωσόρισμα που επιφύλαξαν στους επισκέπτες και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου και τόνισε ότι η MSC επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον της για την ελληνική αγορά της κρουαζιέρας, εξασφαλίζοντας με τις προσεγγίσεις της τα προφανή οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό, συντελώντας έτσι στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Το MSC Magnifica κατασκευάστηκε στη Γαλλία το 2010. Έχει μήκος 293,8μ, ύψος 51,77μ με 17 καταστρώματα και 1.259 καμπίνες.

Μάλιστα, έχει ειδικά διαμορφωμένη αναδιπλούμενη οροφή, ιδανική για χειμερινές κρουαζιέρες.

Αυτή την περίοδο και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, το πλοίο εκτελεί 9ήμερες χειμερινές κρουαζιέρες στην ανατολική Μεσόγειο προσεγγίζοντας στα λιμάνια Βενετία, Μπάρι, Ρόδος, Χάιφα, Πειραιάς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024