Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η «ένεση» της ΕΚΤ δεν έσωσε τις τράπεζες από την απειλή υποβάθμισης τονίζει η S&P

Η «ένεση» της ΕΚΤ δεν έσωσε τις τράπεζες από την απειλή υποβάθμισης τονίζει η S&P

Το σχεδόν μισό τρισεκατομμύριο ευρώ που δάνεισε η ΕKT στις τράπεζες της ΕΕ, προσφέρει μεν πολύτιμο χρόνο, αλλά δεν αρκεί από μόνο του να τις προστατεύσει από την απειλή υποβάθμισης, δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Standard and Poor’s στο Reuters. Η πρωτοφανής «ένεση» τριετών δανείων από την ΕΚΤ ήταν ένα θετικό βήμα, αλλά δεν θα επιλύσει το βασικό πρόβλημα των τραπεζών, αυτό δηλαδή των πολύ μεγάλων χρεών, εξήγησε. Σύμφωνα με πληροφορίες η S&P δεν θα δημοσιεύσει την έκθεσή της για το ευρωπαϊκό χρέος πριν τον Ιανουάριο.

Το σχεδόν μισό τρισεκατομμύριο ευρώ που δάνεισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις τράπεζες της ΕΕ, προσφέρει μεν πολύτιμο χρόνο, αλλά δεν μπορεί από μόνο του να τις προστατεύσει από την απειλή υποβάθμισης, δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Standard and Poor’s στο Reuters.

Ο οίκος αξιολόγησης απείλησε με υποβάθμιση σχεδόν όλη την ευρωζώνη και ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες, όπως οι Deutsche Bank, BNP Paribas, Societe Generale και UniCredit.

Ο επικεφαλής του τμήματος Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων της S&P, Scott Bugie, δήλωσε ότι η πρωτοφανής «ένεση» τριετών δανείων από την ΕΚΤ ήταν ένα θετικό βήμα, αλλά δεν θα επιλύσει το βασικό πρόβλημα των τραπεζών, αυτό δηλαδή των πολύ μεγάλων χρεών.

Εν τω μεταξύ, στο ίδιο δημοσίευμα, το Reuters επικαλείται την εκτίμηση κυβερνητικών αξιωματούχων δύο κρατών, με βάση την οποία η S&P δεν θα δημοσιεύσει την έκθεσή της για το ευρωπαϊκό χρέος πριν τον Ιανουάριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ήττα για τη Σάκκαρη από την Αζαρένκα (0-2)

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε με 4-6, 1-6 από την Βικτόρια Αζαρένκα και αποχαιρέτησε τη Ρώμη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024