Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Γερμανία δεν θα καταβάλει ολόκληρη τη συνεισφορά της στον ESM το 2012

H Γερμανία δεν θα καταβάλει ολόκληρη τη συνεισφορά της στον ESM το 2012

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας είπε την Δευτέρα ότι το Βερολίνο μάλλον δεν θα καταβάλει εφάπαξ τη συνεισφορά του στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης (ESM) το 2012, κίνηση που αν γινόταν θα έστελνε ισχυρό μήνυμα στήριξης στο σχέδιο διάσωσης της ευρωζώνης. «Δεν είναι πολύ πιθανό να πληρώσουμε ολόκληρη τη συνεισφορά (το 2012)» διευκρίνισε το υπουργείο. Άλλωστε, η γερμανική Βουλή δύσκολα θα ενέκρινε την εφάπαξ καταβολή του ποσού εξαιτίας του δημοσιονομικού βάρους που θα επέφερε στον προϋπολογισμό του 2012.

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας είπε την Δευτέρα ότι το Βερολίνο μάλλον δεν θα καταβάλει εφάπαξ τη συνεισφορά του στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης (ESM) το 2012, κίνηση που αν γινόταν θα έστελνε ισχυρό μήνυμα στήριξης στο σχέδιο διάσωσης της ευρωζώνης.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να δήλωσε σε εφημερίδα ότι η Γερμανία ενδέχεται να καταβάλει ολόκληρο το ποσό.

Ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μάρτιν Κοτχάους διευκρίνισε, όπως αναφέρει το Reuters: «δεν είναι πολύ πιθανό να πληρώσουμε ολόκληρη τη συνεισφορά (το 2012)».

Η γερμανική Βουλή δύσκολα θα ενέκρινε την εφάπαξ καταβολή του ποσού εξαιτίας του δημοσιονομικού βάρους που θα συνεπάγετο αυτή για τον προϋπολογισμό του 2012.

Πάγια στάση των βουλευτών είναι να τηρούνται αυστηρά οι δημοσιονομικοί κανόνες και να μην επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν την προηγούμενη εβδομάδα να επιταχύνουν την ενεργοποίηση του ESM κατά ένα έτος, στα μέσα του 2012.

Ο Σόιμπλε φέρεται να είπε την Κυριακή στην εφημερίδα Rheinische Post ότι η εάν η Γερμανία κατέβαλε τη συνεισφορά της εφάπαξ, θα ενίσχυε την αξιοπιστία του ESM στις αγορές.

Από τα 500 δισ. ευρώ της συνολικής χρηματοδοτικής δυνατότητας του ΕSM και τα 700 δισ. ευρώ του συνολικού εγγεγραμμένου κεφαλαίου, τα 80 δισ. ευρώ θα είναι κεφάλαια που θα καταβληθούν από τις χώρες της ευρωζώνης.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν νωρίτερα φέτος να διοχετευτούν τα καταβεβλημένα κεφάλαια στο μηχανισμό μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σε ισόποσες δόσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024