Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έριξε το outlook Τσεχίας, Λετονίας, Λιθουανίας και Βουλγαρίας η Fitch

Έριξε το outlook Τσεχίας, Λετονίας, Λιθουανίας και Βουλγαρίας η Fitch

Την προοπτική της πιστοληπτικής αξιολόγησης (outlook) της Τσεχίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Βουλγαρίας κατέβασε σε «σταθερό» από «θετικό» ο οίκος Fitch -μειώνοντας σημαντικά και τις προβλέψεις του για την ανάπτυξή τους- εξαιτίας του ρίσκου που δημιουργεί η κρίση στην Ευρωζώνη. Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ιδιαίτερα τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας των τεσσάρων χωρών, την στιγμή που στην τραπεζική αγορά τους κυριαρχούν πιστωτικά ιδρύματα της δυτικής Ευρώπης που ίσως κλείσουν τη «στρόφιγγα» όσο επιδεινώνονται οι συνθήκες στις έδρες τους.

Την προοπτική της πιστοληπτικής αξιολόγησης (outlook) της Τσεχίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Βουλγαρίας κατέβασε σε «σταθερό» από «θετικό» ο οίκος Fitch, εξαιτίας του ρίσκου που δημιουργεί η κρίση στην Ευρωζώνη.

Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ιδιαίτερα τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας των τεσσάρων χωρών, την στιγμή που στην τραπεζική αγορά τους κυριαρχούν πιστωτικά ιδρύματα της δυτικής Ευρώπης που ίσως κλείσουν τη «στρόφιγγα» όσο επιδεινώνονται οι συνθήκες στις έδρες τους ή ίσως αποφασίσουν ακόμη και να τερματίσουν τις εκεί δραστηριότητές τους.

Η Fitch χαμήλωσε επίσης τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη των τεσσάρων χωρών, περιμένοντας ανάπτυξη 2,3% για τη Βουλγαρία (από 3,8% πριν από έξι μήνες), 0,7% (έναντι 2,3%) για την Τσεχία, 2,5% για τη Λετονία (έναντι 3,5%) και 2,5% για τη Λιθουανία (έναντι 3,8%).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024