Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γερμανικές επενδύσεις θα επιδιώξει ο Μ.Χρυσοχοΐδης σε σύσκεψη με Φ.Ρέσλερ

Γερμανικές επενδύσεις θα επιδιώξει ο Μ.Χρυσοχοΐδης σε σύσκεψη με Φ.Ρέσλερ

Η χάραξη δεκαετούς σχεδίου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και η προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα είναι ο στόχος της κλειστής σύσκεψης που θα έχει ο υπουργός Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοϊδης με Γερμανούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, την Τρίτη στο Βερολίνο. Στη σύσκεψη που γίνεται μετά από αίτημα του Έλληνα υπουργού θα συμμετέχουν ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φ.Ρέσλερ, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI), και πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες και επιχειρηματίες.

Η χάραξη δεκαετούς σχεδίου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και η προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα είναι ο στόχος της κλειστής σύσκεψης που θα έχει ο υπουργός Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοϊδης με Γερμανούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, την Τρίτη στο Βερολίνο.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI), Χανς-Πέτερ Καϊτέλ και Κλάους Κέρμπερ και πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες και επιχειρηματίες.

Η συνάντηση γίνεται μετά από αίτημα του κ. Χρυσοχοϊδη και εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του υπουργού Ανάπτυξης, για την ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος ξένων επιχειρήσεων στη χώρα μας, την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς το εξωτερικό, αλλά και την παροχή τεχνογνωσίας και διοικητικής εμπειρίας σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία.

Ήδη ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει έλθει σε επαφή με κυβερνητικούς και οικονομικούς παράγοντες και άλλων χωρών εκτός από τη Γερμανία, όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Κίνα και άλλες.

Οι επαφές αυτές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, συνεχίζονται και επεκτείνονται και σε άλλες χώρες, ενώ οι στόχοι που τίθενται συγκεκριμενοποιούνται, ώστε να παραχθούν άμεσα και απτά αποτελέσματα, τόσο σε επίπεδο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων όσο και σε επίπεδο τεχνογνωσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024