Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ενισχύεται το ευρώ, υποχωρούν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων μετά το πακέτο λιτότητας των 30 δισ. ευρώ

Ενισχύεται το ευρώ, υποχωρούν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων μετά το πακέτο λιτότητας των 30 δισ. ευρώ

Το ευρώ ενισχύεται την Δευτέρα, επεκτείνοντας τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, ενώ οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων υποχωρούν, καθώς οι αγορές επικροτούν τα μέτρα λιτότητας ύψους 30 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι και αισιοδοξούν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες στα τέλη της εβδομάδας, στη Σύνοδο Κορυφής, θα λάβουν ουσιαστικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Το ευρώ ενισχύεται την Δευτέρα, ενώ οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων υποχωρούν, καθώς οι αγορές επικροτούν τα μέτρα λιτότητας ύψους 30 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι και αισιοδοξούν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες στα τέλη της εβδομάδας, στη Σύνοδο Κορυφής, θα λάβουν ουσιαστικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε έως 0,50% στο 6,18%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 8 Αυγούστου. Στον αντίποδα, η τιμή του ενισχύεται, επεκτείνοντας τα κέρδη που σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά τους δύο τελευταίους μήνες.

Στο επίκεντρο της αγοράς είναι η συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί αργότερα σήμερα στο Παρίσι, εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στα τέλη της εβδομάδας.

«Η αγορά στοιχηματίζει σε ένα θετικό αποτέλεσμα στα τέλη της εβδομάδας μετά τη συνάντηση των ηγετών και αυτό στηρίζει τα ομόλογα της περιφέρειας» σχολιάζουν αναλυτές στο Bloomberg. Τα ιταλικά μέτρα δείχνουν να στοχεύεουν στη σωστή κατεύθυνση, ειδικότερα σε ό,τι αφορά το ύψος τους, προσέθεταν.

Το 10ετές ισπανικό ομόλογο υποχωρεί κατά 0,33% στο 5,35%, το βελγικό κατά 0,15% σε 4,50%, ενώ στον αντίποδα το 10ετές γερμανικό ενισχύεται κατά 0,06% στο 2,19%.

Η διαφορά απόδοσης των γαλλικών με τα γερμανικά ομόλογα μειώθηκε κατά 14 στις 99 μονάδες βάσης.

Το ευρώ ενισχύθηκε έως 0,50% στα 1,3456 δολάρια. Την περασμένη εβδομάδα σημείωσε κέρδη 1,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος ανήλθε μέχρι τα 104,94 γεν (+0,50%), ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε ενισχυθεί κατά 1,5%.

Σήμερα, η Γερμανία πώλησε εξάμηνα έντοκα γραμμάτια και άντλησε 2,675 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 0,005%. Η Ολλανδία πώλησε έντοκα γραμμάτια διάρκειας 84 και 176 ημερών, συνολικού ύψους 2,1 δισ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Πρώτη» για Κόντη στον Παναθηναϊκό – Τι είπε στους ποδοσφαιριστές

Ο Χρήστος Κόντης πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό..

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024