Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εισφορές και ακίνητα υποθηκεύει το ΙΚΑ για να εξασφαλίσει μελλοντική ρευστότητα

Εισφορές και ακίνητα υποθηκεύει το ΙΚΑ για να εξασφαλίσει μελλοντική ρευστότητα

Μέρος των ασφαλίστρων της περιόδου 2014-2020 ετοιμάζεται να προεισπράξει το ΙΚΑ (στις αρχές του νέου έτους), προκειμένου να συνάψει δάνειο 3 δισ. ευρώ, το οποίο θα του επιτρέψει να πληρώσει τις συντάξεις μέχρι το 2013. Παράλληλα θα απαιτηθεί και η υποθήκη των ακινήτων του. Το επόμενο διάστημα θεωρείται ένα από τα πλέον δύσκολα για το Ίδρυμα, αφού τα έσοδα υποχωρούν.

Μέρος των ασφαλίστρων της περιόδου 2014-2020 ετοιμάζεται να προεισπράξει το ΙΚΑ (στις αρχές του νέου έτους), προκειμένου να συνάψει δάνειο 3 δισ. ευρώ, το οποίο θα του επιτρέψει να πληρώσει τις συντάξεις μέχρι το 2013. Παράλληλα θα απαιτηθεί και η υποθήκη των ακινήτων του.

Το επόμενο διάστημα θεωρείται ένα από τα πλέον δύσκολα για το Ίδρυμα, αφού τα έσοδα υποχωρούν.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας της Δευτέρας, τα Δώρα Χριστουγέννων αναμένεται να δοθούν από τα ομόλογα που λήγουν το Δεκέμβριο και θα πληρωθούν από την 6η δόση.

Όσο για της συντάξεις Ιανουαρίου, οι οποίες καταβάλονται 22 Δεκεμβρίου, απαιτείται η προκαταβολή της κρατικής επιχορήγησης του 2012.

Σε αυτό το περιβάλλον ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ.Σπυρόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει τη λύση του δανεισμού μέσω της υποθήκης των πρόσθετων εσόδων του ΙΚΑ από τη ρύθμιση παλαιότερων οφειλών προς το ίδρυμα (75-100 εκατ. το χρόνο).

Και προκειμένου να μην εγγραφεί αυτό το ποσόν στο έλλειμμα του δημόσιου τομέα (γενικής κυβέρνησης), θα επιδιωχθεί να γίνει με τη μέθοδο της προείσπραξης οφειλών.

Δηλαδή το ΙΚΑ θα εκχωρήσει τα πρόσθετα έσοδα από τη ρύθμιση των οφειλών της περιόδου 2014-20 (έως και 5 δισ. ευρώ μείον το προεξοφλητικό επιτόκιο) ώστε να χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων το έλλειμμα χρήσης του ΙΚΑ κατά την προσεχή διετία.

Επιπλέον, η διοίκηση του ΙΚΑ, σύμφωνα πάντοτε με την εφημερίδα, εμφανίζεται διατεθειμένη το υπό διαπραγμάτευση δάνειο να είναι ενυπόθηκο, δηλαδή να δεχθεί προσημείωση επί των ακινήτων ώστε αυτό το ποσόν του δανείου, που αντιστοιχεί σχεδόν στο 1,4% του ΑΕΠ, να μην εγγραφεί στο δημόσιο έλλειμμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 3-3: O Nτουράν σόκαρε τους ρεντς στην ματσάρα του «Villa Park»

Η Λίβερπουλ μπορεί να προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο δεν έφυγε με την νίκη από την έδρα της Άστον Βίλα, αφού με δύο γκολ του Ντουράν στο φινάλε της αναμέτρησης, η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024