Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συγκροτήθηκε επιτροπή ιδιωτών πιστωτών για τις συνομιλίες του ελληνικού PSI

Συγκροτήθηκε επιτροπή ιδιωτών πιστωτών για τις συνομιλίες του ελληνικού PSI

Η ομάδα των 30 τραπεζικών ιδρυμάτων που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους συγκρότησε διοικούσα επιτροπή η οποία θα διεξάγει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ιδιωτών επενδυτών και του ελληνικού δημοσίου για την εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων της Ελλάδας. Συμπρόεδροι της επιτροπής είναι ο διευθύνων σύμβουλος του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, και ο Ζαν Λεμιέρ, σύμβουλος του προέδρου της BNP Paribas.

Η ομάδα των 30 τραπεζικών ιδρυμάτων που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους συγκρότησε Διοικούσα Επιτροπή, η οποία θα διεξάγει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ιδιωτών επενδυτών και του ελληνικού δημοσίου για την εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (PSI) που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες στις 26/27 Οκτωβρίου.

Πρόεδροι της επιτροπής είναι από κοινού ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, και ο Ζαν Λεμιέρ, προερχόμενος από την BNP Paribas.

Η «Επιτροπή Ιδιωτών Πιστωτών-Επενδυτών για την Ελλάδα» αντιπροσωπεύει 30 τραπεζικά ιδρύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από τα οποία 11 μετέχουν στην Διοικούσα Επιτροπή.

Οι τράπεζες αυτές κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους.

Σε δηλώσεις του ο κ.Νταλάρα ανέφερε ότι «επιδιώκουμε να μπούμε σε νέα φάση διαπραγματεύσεων με τις Αρχές της Ελλάδας και της Ευρωζώνης στο προσεχές μέλλον για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της εθελοντικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους».

» Παραμένουμε δεσμευμένοι στην επίτευξη της εθελοντικής συμφωνίας PSI στη βάση του ανακοινωθέντος της 27ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες που ζητά συλλογικές και κοινές προσπάθειες των ελληνικών Αρχών, αυτών της Ευρωζώνης και των ιδιωτών πιστωτών για να αναπτυχθεί η συμφωνημένη ανταλλαγή ομολόγων ως το τέλος του χρόνου».

Από την πλευρά του ο Ζαν Λεμιέρ υπογραμμίζει ότι «το έργο μας θα χτίσει πάνω στην εθελοντική συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες».

Τα ιδρύματα που μετέχουν είναι τα ακόλουθα: Ageas, Alpha Eurobank, AXA, BayernLB, BBVA, BNP Paribas, BPCE, CNP Assurances, Commerzbank, Crédit Agricole, DekaBank, Deutsche Bank, Dexia, Εθνική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα, Generali, Greylock Capital Management, Groupama, HSBC, ING, Intesa San Paolo, Landesbank Baden-Württemberg, MACSF, Marathon Asset Management, Marfin Popular Bank, Société Générale, Τράπεζα Κύπρου, Τράπεζα Πειραιώς, Unicredit και Vega Asset Management.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Προκαλεί ίλιγγο το χρηματικό έπαθλο του φετινού Ρολάν Γκαρός (vids)

Αυξημένο 7.8% συγκριτικά με την περσινή σεζόν, με το συνολικό ποσό να φτάνει 53.5 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024