Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η πώληση της ΔΕΠΑ και 35 ακινήτων δρομολογείται για το α΄τρίμηνο του 2012

Η πώληση της ΔΕΠΑ και 35 ακινήτων δρομολογείται για το α΄τρίμηνο του 2012

H Eλλάδα σκοπεύει να προχωρήσει σε πώληση της ΔΕΠΑ και 35 ακινήτων κατά το α' τρίμηνο του 2012, δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, Κ.Μητρόπουλος, σε συνάντηση με επιχειρηματίες από τη Ν.Κορέα. Πρόσθεσε πως στο β' εξάμηνο του 2012 το Δημόσιο θα προχωρήσει στην παραχώρηση 12 λιμανιών και 39 περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά και στη διάθεση της συμμετοχής του σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Ωστόσο, η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος σε διεθνή βάση θέτει εν αμφιβόλω την επίτευξη των στόχων σε ό,τι αφορά τα προσδοκώμενα έσοδα.

Στην πώληση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και 35 δημοσίων ακινήτων το α’ τρίμηνο του 2012 προσανατολίζεται το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Κ.Μητρόπουλος σε συνάντηση που είχε σήμερα (Δευτέρα) με επιχειρηματίες από τη Νότιο Κορέα αποκάλυψε πως το ελληνικό Δημόσιο σκοπεύει να προχωρήσει στην πώληση της ΔΕΠΑ και 35 ακινήτων εντός του πρώτου τριμήνου 2012.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους το Δημόσιο θα προχωρήσει στην παραχώρηση 12 λιμανιών και 39 περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά και στη διάθεση της συμμετοχής του σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ το Ελληνικό Δημόσιο ενδέχεται να μην επιτύχει τους στόχους για έσοδα 9,3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις το 2012, εξαιτίας της επιδεινώσεως του οικονομικού κλίματος στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση και η τρόικα είχαν αρχικώς συμφωνήσει σε έσοδα 5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος του 2011, στόχος που αναθεωρήθηκε στα 4 δισ. ευρώ, ενώ τελικώς το Δημόσιο αναμένεται να εισπράξει μόνο 1,8 δισ. ευρώ εφέτος από ιδιωτικοποιήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024