Δευτέρα 13 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε χαμηλό επτά εβδομάδων υποχωρεί το ευρώ ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για την κρίση χρέους

Σε χαμηλό επτά εβδομάδων υποχωρεί το ευρώ ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για την κρίση χρέους

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 4 Οκτωβρίου, τα 1,3240 δολάρια, υποχώρησε την Παρασκευή το ευρώ, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η κρίση στην Ευρωζώνη θα επιδεινωθεί περαιτέρω και αναζητούν «ασφαλή καταφύγια» για να προστατεύσουν τα κεφάλαια τους. Αυτόν τον μήνα έχουν εξανεμιστεί από τις διεθνείς αγορές πάνω από 4 τρισ. δολάρια, καθώς η ραγδαία αύξηση του κόστους κρατικού δανεισμού υπονομεύει τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων υποχώρησε την Παρασκευή το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η κρίση στην Ευρωζώνη θα επιδεινωθεί περαιτέρω και αναζητούν «ασφαλή καταφύγια».

Αυτόν τον μήνα έχουν εξανεμιστεί από τις διεθνείς αγορές πάνω από 4 τρισ. δολάρια, καθώς η ραγδαία αύξηση του κόστους κρατικού δανεισμού υπονομεύει τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Αιτία για τη σημερινή πτώση του ενιαίου νομίσματος είναι η ραγδαία αύξηση του κόστους κρατικού δανεισμού στην Ιταλία και η πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, στη Γαλλία, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009.

Το ευρώ υποχώρησε μέχρι τα 1,3226 δολάρια, χαμηλότερο επίπεδο από τις 4 Οκτωβρίου. Αυτή την εβδομάδα σημείωσε απώλειες 2,1%.

Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το ευρώ σημείωσε απώλειες 0,30% στα 102,58 γεν. Από τις αρχές της εβδομάδας υποχωρεί κατά 1,4%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άψογος ο Τσιτσιπάς, έκλεισε θέση στους «16» της Ρώμης (2-0)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με εκπληκτική εμφάνιση επικράτησε πολύ εύκολα του Κάμερον Νόρι με 2-0 σετ (6-2, 7-6) και προκρίθηκε στη φάση των «16» του ATP Masters 1000 της Ρώμης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Μαϊου 2024