Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρή στήριξη στη Bundestag βρίσκει η πρόταση για έγκριση των προϋπολογισμών από την EE

Ισχυρή στήριξη στη Bundestag βρίσκει η πρόταση για έγκριση των προϋπολογισμών από την EE

Υπέρ της δημιουργίας ενιαίας αρχής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα εγκρίνει τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της ΕΕ τάχθηκε, μιλώντας στο in.gr, ανώτατη πηγή της γερμανικής Βουλής. Η ίδια πηγή προτείνει τη δημιουργία μηχανισμού αυτόματων κυρώσεων αν κάποια χώρα αρνηθεί να συμμορφωθεί.

Υπέρ της δημιουργίας ενιαίας αρχής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα εγκρίνει τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της ΕΕ τάχθηκε, μιλώντας στο in.gr, ανώτατη πηγή της γερμανικής Βουλής.

Η ίδια πηγή προτείνει μάλιστα τη δημιουργία μηχανισμού αυτόματων κυρώσεων, αν κάποια χώρα αρνηθεί να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις της Κομισιόν και δεν προσαρμόσει τον προϋπολογισμό της.

Αναλυτικά, το προτεινόμενο σχέδιο προβλέπει ότι τα κράτη-μέλη θα καταθέτουν προς έγκριση στην Κομισιόν τον προϋπολογισμό τους, ο οποίος θα ελέγχεται να ευθυγραμμίζεται με τις διατάξεις του Συμφώνου Σταθερότητας. Οι διατάξεις που θα προτείνονται θα πρέπει να εγκρίνονται από τα εθνικά Κοινοβούλια, ενω σε περίπτωση άρνησης θα προβλέπεται η αυτόματη επιβολή κυρώσεων.

Σύμφωνα πάντα με την πρόταση του Γερμανού αξιωματούχου, σε περιπτώσεις που απαιτούνται εξαιρέσεις, αυτές θα πρέπει να εγκρίνονται από ένα ειδικό όργανο της ΕΕ που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι εθελοντική. «Είτε συμμορφώνεσαι, είτε αποχωρείς» είπε χαρακτηριστικά…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024