Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καταστροφικό το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, επιμένει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Καταστροφικό το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, επιμένει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο, είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Zαν Κλοντ Γιούνκερ εξηγώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα επέστρεφε σε μια δραχμή υποτιμημένη κατά 60%, ενώ τα χρέη της θα εξακολουθούσαν να είναι σε ευρώ. Επίθεση κατά Γερμανίας και Μέρκελ.

Μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο, είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Zαν Κλοντ Γιούνκερ εξηγώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα επέστρεφε σε μια δραχμή υποτιμημένη κατά 60%, ενώ τα χρέη της θα εξακολουθούσαν να είναι σε ευρώ.

Υπό την έννοια αυτή, πρόσθεσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα General Anzeiger της Βόννης, που αναμεταδίδει η Deutsche Welle, το ερώτημα της εξόδου της Αθήνας από την ευρωζώνη είναι «θεωρητικό».

Συμπλήρωσε ότι η Αθήνα βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά την δημοσιονομική της σταθεροποίηση, αλλά πρόσθεσε «δεν θα χαρακτήριζα αυτόν το δρόμο τόσο ευθύ, ώστε να μας επέτρεπε να δούμε φως στο τούνελ».

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Eurogroup στρέφεται κατά της Γερμανίας και της Άνγκελας Μέρκελ, καλώντας τους Γερμανούς να είναι πιο προσεκτικοί όταν δίνουν συμβουλές. «Η γερμανική συζήτηση ενοχλεί εν μέρει», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θεωρεί ιδιαίτερα ανησυχητικό το ύψος του γερμανικού χρέους. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι με ένα χρέος της τάξης του 80% επί του ΑΕΠ, η Γερμανία έχει σαφώς μεγαλύτερες υποχρεώσεις από την Ισπανία, το χρέος της οποίας ανέρχεται στο 60% του ΑΕΠ.

«Αλλά αυτό δεν θέλει να το ξέρει κανείς» τονίζει ο επικεφαλής του Eurogroup προσθέτοντας ότι «φαίνεται εύκολο να λες ότι οι άνθρωποι στο νότο είναι τεμπέληδες και ότι οι Γερμανοί κάνουν όλη τη δουλειά. Δεν είναι όμως έτσι» τονίζει ο κ. Γιούνκερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεν.): Στο Final-4 του Champions League o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.δ., 6-5 πεν.) και προκρίθηκε στο Final-4 του LEN Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024