Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Για τις επώδυνες συνέπειες των πολιτικών χειρισμών προειδοποιεί η Alpha Bank

Για τις επώδυνες συνέπειες των πολιτικών χειρισμών προειδοποιεί η Alpha Bank

Την άποψη ότι η  ελληνική οικονομία μπορεί να εξέλθει της κρίσης υπό τους κατάλληλους χειρισμούς διατυπώνουν οι αναλυτές της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας, επικρίνοντας ταυτόχρονα τους φορείς του πολιτικού συστήματος για τις καθυστερημένες αντιδράσεις τους. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank «οι καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες και υπεκφυγές που σημειώνονται από τους φορείς του πολιτικού συστήματος σε σχέση με αυτή την απολύτως αναγκαία για τη χώρα πράξη, ενδέχεται να έχει εξαιρετικά επώδυνες συνέπειες για την ευημερία της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού».

Την άποψη ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να εξέλθει της κρίσης υπό τους κατάλληλους χειρισμούς διατυπώνουν οι αναλυτές της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας, επικρίνοντας ταυτόχρονα τους φορείς του πολιτικού συστήματος για τις καθυστερημένες αντιδράσεις τους.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank «οι καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες και υπεκφυγές που σημειώνονται από τους φορείς του πολιτικού συστήματος σε σχέση με αυτή την απολύτως αναγκαία για τη χώρα πράξη, ενδέχεται να έχει εξαιρετικά επώδυνες συνέπειες για την ευημερία της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού».

Η Alpha Bank θεωρεί πως το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι απολύτως βιώσιμο τόσο διότι η δημοσιονομική προσαρμογή και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν ήδη σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο (πολλαπλάσια εκείνης που έχει σημειωθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ζώνης του ευρώ), όσο και διότι η ελληνική οικονομία διαθέτει πολύ αξιόλογες προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης.

«Αυτές οι προοπτικές ανάπτυξης θα ενισχυθούν ουσιαστικά με την έγκαιρη επικύρωση της Συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου από την Ελληνική Βουλή με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία και στη συνέχεια με την αποτελεσματική εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι πιο βασικές διατάξεις αυτού του προγράμματος αυτού έχουν ήδη νομοθετηθεί και εφαρμόζονται. Αυτό συμβαίνει, παρά τα μεγάλα επίσης προβλήματα σε πολλούς τομείς της οικονομίας (και ιδιαίτερα στην αγορά εργασίας, με την ταχεία άνοδο της ανεργίας και την πτώση των μισθολογικών αμοιβών) που αντιμετωπίζονται αναπόφευκτα λόγω των εκτεταμένων διαρθρωτικών ανακατατάξεων που λαμβάνουν χώρα και μάλιστα με πολύ έντονους ρυθμούς», σημειώνεται στην ανάλυση.

Ακόμη, οι συντάκτες της ανάλυσης τονίζουν πως η αναγκαία πλήρης αναδιάταξη της οικονομίας έχει αναμφισβήτητα σημαντικό βραχυπρόθεσμο κόστος προσαρμογής, αλλά δεν θα πρέπει να υποβαθμίζεται και το σημαντικό μεσο-μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό όφελος που αναμένεται να προκύψει από αυτές τις δραστικές μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλει στην έγκαιρη μείωση της ανεργίας και στην απεξάρτηση της χώρας από την υπερχρέωση με εκμετάλλευση των σημαντικών συγκριτικών της πλεονεκτημάτων τα οποία ήδη συμβάλλουν στον περιορισμό των έντονων αρνητικών επιπτώσεων της προσαρμογής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024