Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παγώνει η εκταμίευση της δόσης μέχρι το δημοψήφισμα

Παγώνει η εκταμίευση της δόσης μέχρι το δημοψήφισμα

Η έκτη δόση «πιθανότατα δεν θα εκταμιευτεί» πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, φέρονται να δηλώνουν ανώνυμες πηγές από το ΔΝΤ και από την Ευρωζώνη στο Reuters. Το Ταμείο και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται έντονα προβληματισμένες από την προαναγγελία του δημοψηφίσματος, ενώ ο Γ.Παπανδρέου συναντάται με την Κριστίν Λαγκάρντ και τις ευρωπαϊκές ηγεσίες στις Κάννες.

Η έκτη δόση «πιθανότατα δεν θα εκταμιευτεί» πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, φέρονται να δηλώνουν ανώνυμες πηγές από το ΔΝΤ και από την Ευρωζώνη στο Reuters.

Το Ταμείο και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται έντονα προβληματισμένες από την προαναγγελία του δημοψηφίσματος, ενώ ο Γ.Παπανδρέου συναντάται με την Κριστίν Λαγκάρντ και τις ευρωπαϊκές ηγεσίες στις Κάννες.

Οι Βρυξέλλες έχουν ήδη εγκρίνει τη συνεισφορά τους στην έκτη δόση, ενώ το ΔΝΤ θα αποφάσιζε επί του θέματος τις επόμενες ημέρες -ωστόσο, φαίνεται ότι η αναγγελία του δημοψηφίσματος αλλάζει τα δεδομένα.

«Το Συμβούλιο [του ΔΝΤ] δεν θα ήθελε να δώσει χρήματα στην Ελλάδα και μετά να αναρωτιέται τι θα συμβεί» ανέφερε αξιωματούχος του Ταμείου στο Reuters, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το συμβούλιο χρειάζεται να αισθάνεται ασφάλεια πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, κάτι που αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να δώσει ο Γ.Παπανδρέου».

Ευρωπαϊκές πηγές του πρακτορείου υποστηρίζουν πως και η Ευρωζώνη συντάσσεται με τη γραμμή του ΔΝΤ: «Όσο γρηγορότερα η Ελλάδα διεξάγει το δημοψήφισμα τόσο νωρίτερα θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση» ανέφερε πηγή στο Reuters, τονίζοντας πως «προς το παρόν, δεν πρόκειται να εκταμιευτεί».

Μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα, ΕΕ και ΔΝΤ αναμένουν να ξεκαθαρίσει η εικόνα τις επόμενες ημέρες στη Σύνοδο Κορυφής της G-20 στις Κάννες, ώστε να λάβουν τις αποφάσεις τους.

Επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό έχει στείλει, σύμφωνα με πληροφορίες η Κριστίν Λαγκάρντ λέγοντας ότι η δανειακή σύμβαση δεν μπορεί να τεθεί στο δημοψήφισμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 3-3: O Nτουράν σόκαρε τους ρεντς στην ματσάρα του «Villa Park»

Η Λίβερπουλ μπορεί να προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο δεν έφυγε με την νίκη από την έδρα της Άστον Βίλα, αφού με δύο γκολ του Ντουράν στο φινάλε της αναμέτρησης, η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024