Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από 21% πρέπει να συνεισφέρουν ο ιδιώτες, λέει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών

Πάνω από 21% πρέπει να συνεισφέρουν ο ιδιώτες, λέει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών

Οι ιδιώτες ομολογιούχοι που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) θα πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερο στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας απ' αυτό που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο (21%), είπε την Τετάρτη σε δημοσιογράφους η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ. Οι θέσεις της αυστριακής κυβέρνησης είναι σε ευθεία γραμμή με τις θέσεις των κυβερνήσεων του Βορρά της Ευρωζώνης, όπως της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Αυστρίας που ζητούν μεγάλο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος, σε αντίθεση με τη Γαλλία, την Κομισιόν και την ΕΚΤ.

Οι ιδιώτες ομολογιούχοι που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) θα πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερο στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας από αυτό που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο, είπε την Τετάρτη σε δημοσιογράφους η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ.

«Η θέση της Αυστρίας είναι ένα νέο πακέτο που θα απαιτεί λίγο περισσότερα από τον ιδιωτικό τομέα», είπε η αυστριακή υπουργός.

Πρόσθεσε επίσης ότι τα μοντέλα που εξετάζονται για την ενίσχυση του προσωρινού μηχανισμού στήριξης χρειάζονται περισσότερη προπαρασκευαστική δουλειά.

«Πιστεύω ότι τα μοντέλα που θα καταστήσουν το EFSF πιο ευέλικτο χρειάζονται […] σημαντικά περισσότερη προετοιμασία», σημείωσε.

Οι θέσεις της αυστριακής κυβέρνησης είναι σε ευθεία γραμμή με τις θέσεις των κυβερνήσεων του Βορρά της Ευρωζώνης, όπως της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Αυστρίας που ζητούν μεγάλο, έως 60%, «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος, σε αντίθεση με τη Γαλλία, την Κομισιόν και την ΕΚΤ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024