Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φορολογικές παρεμβάσεις για την στήριξη της απασχόλησης προτείνει ο ΟΟΣΑ

Φορολογικές παρεμβάσεις για την στήριξη της απασχόλησης προτείνει ο ΟΟΣΑ

Στο συμπέρασμα ότι οι καλά στοχευμένες φορολογικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να ενθαρρύνουν τους εργοδότες να προσλάβουν περισσότερους εργαζόμενους και τους ανέργους να βρουν απασχόληση καταλήγει έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η φορολόγηση των εργοδοτών, μέσω των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης ή των φόρων μισθωτών υπηρεσιών, τους αποθαρρύνει από την πρόσληψη, ενώ η φορολόγηση των μισθών των εργαζομένων μειώνει την καθαρή αμοιβή τους και αποθαρρύνει την εργασία.

Στο συμπέρασμα ότι οι καλά στοχευμένες φορολογικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να ενθαρρύνουν τους εργοδότες να προσλάβουν περισσότερους εργαζόμενους και τους ανέργους να βρουν απασχόληση καταλήγει έκθεση που κατήρτισε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η φορολόγηση των εργοδοτών μέσω των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης ή των φόρων μισθωτών υπηρεσιών, τους αποθαρρύνει από την πρόσληψη, ενώ η φορολόγηση των μισθών των εργαζομένων μειώνει την καθαρή αμοιβή τους και αποθαρρύνει την εργασία.

Ο Οργανισμός θεωρεί πως η γενικότερη μείωση αυτών των φορολογικών επιβαρύνσεων θα είναι δύσκολη για τις κυβερνήσεις που ήδη μάχονται να μειώσουν τα ελλείμματά τους. Αντ’ αυτού, η έκθεση συνιστά μεταρρυθμίσεις με στόχο την αποκόμιση των μεγαλύτερων κερδών ως προς την απασχόληση με το πλέον «αποτελεσματικό» κόστος.

Εκτός από τη συμμετοχή περισσότερων ατόμων στην αγορά εργασίας, οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να μειώνουν τις εισφορές για τις συντάξεις. Υπό το φως δε της ταχείας γήρανσης του πληθυσμού, αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης σε όλο τον κόσμο.

Η μελέτη αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να εξετάσουν φορολογικές περικοπές για τους εργοδότες που προσλαμβάνουν εργαζομένους με χαμηλά προσόντα. «Μειώνοντας το κόστος της πρόσληψης αυτών των εργαζομένων, η μείωση των φόρων μπορεί να μειώσει την ανεργία μεταξύ των ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση», δήλωσε ο Τζέφρι Όουενς διευθυντής του Κέντρου Φορολογικής Πολιτικής και Διοίκησης του ΟΟΣΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague (pic)

Δείτε πως διαμορφώθηκε η τελική βαθμολογία της Superleague μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024