Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχέδιο ανακεφαλαιοποιήσης των ευρωπαϊκών τραπεζών παρουσιάζει η Κομισιόν

Σχέδιο ανακεφαλαιοποιήσης των ευρωπαϊκών τραπεζών παρουσιάζει η Κομισιόν

Σχέδιο επανακεφαλαιοποιήσης των τραπεζών ως απάντηση στην κρίση  χρέους στην Ευρωζώνη θα παρουσιάσει σήμερα, Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευρωπαϊκές αρχές προγραμματίζουν να επιβάλουν μεγαλύτερο όριο στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και να τους δώσουν συγκεκριμένη χρονική διορία για να επιτύχουν αυτό το επίπεδο κεφαλαίων. Σε αντίθετη περίπτωση τα τραπεζικά ιδρύματα θα υποστούν κρατικές ανακεφαλαιοποιήσεις μέσω του EFSF.

Σχέδιο επανακεφαλαιοποιήσης των τραπεζών ως απάντηση στην κρίση χρέους στην Ευρωζώνη θα παρουσιάσει σήμερα Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευρωπαϊκές αρχές προγραμματίζουν να επιβάλουν μεγαλύτερο όριο στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και να τους δώσουν συγκεκριμένη χρονική διορία για να επιτύχουν αυτό το επίπεδο κεφαλαίων. Σε αντίθετη περίπτωση τα τραπεζικά ιδρύματα θα υποστούν κρατικές ανακεφαλαιοποιήσεις μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority) έχει δώσει προθεσμία έως αύριο Πέμπτη στις τράπεζες για να υποβάλουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τα ανοίγματά τους σε κρατικά ομόλογα και αναμένεται να ολοκληρώσει την έρευνά της για τις κεφαλαιακές ελλείψεις ως την επόμενη εβδομάδα. Τα στοιχεία της έρευνας αυτή θα τεθούν υπόψη του Eurogroup της 21ης Οκτωβρίου και στη Συνοδό Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή έχει αποφασίσει ότι σε πρώτο στάδιο οι τράπεζες θα πρέπει να υποχρεωθούν να απορροφήσουν τις απομειώσεις από τις αξίες των κρατικών ομολόγων τους και εν συνεχεία να αυξήσουν τους συντελεστές κεφαλαιακής επάρκειας (core tier 1) στο 9%, ήτοι σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από όσο ανέμεναν τόσο οι τράπεζες όσο και οι αναλυτές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024