Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κάλεσμα Χρυσοχοΐδη στους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα

Κάλεσμα Χρυσοχοΐδη στους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα

Σε εκδήλωση του Γαλλοελληνικού Επιμελητηρίου, στο Παρίσι, με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, μίλησε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης, καλώντας τους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας.

Σε εκδήλωση του Γαλλοελληνικού Επιμελητηρίου, στο Παρίσι, με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, μίλησε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης, καλώντας τους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας.

Στην ομιλία του, ο υπουργός παρουσίασε ένα τρίπτυχο δράσεων οι οποίες απαιτούνται, όπως είπε, για την οριστική και βιώσιμη έξοδο της χώρας από την κρίση:

1) Αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για σταθερότητα,

2) δημιουργία ρευστότητας στην αγορά και

3) ριζική αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

«Στο σχέδιο που υλοποιούμε για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η Γαλλία είναι στρατηγικός εταίρος μας», τόνισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας «ότι Ελλάδα και Γαλλία πρέπει να
οργανώσουν συστηματικά τη διμερή τους συνεργασία και να την εντάξουν σε μια σταθερή Συμμαχία για την Ανάπτυξη ανάμεσα στις δύο χώρες.»

» Μια Συμμαχία για την Ανάπτυξη, όπως αυτή που ξεκινήσαμε να χτίζουμε με τη γερμανική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες και επικυρώσαμε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, με τον
αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας, κ. Φίλιπ Ρέσλερ, με τον οποίο υπογράψαμε μια διμερή οικονομική συμφωνία συνεργασίας για την προσέλκυση μεσαίων και μεγάλων γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.»

» Το ίδιο θέλουμε να πετύχουμε και με τη γαλλική κυβέρνηση, με τους εκπροσώπους της γαλλικής οικονομίας», σημείωσε.

Ο υπουργός κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους μια τέτοια οικονομική συνεργασία μπορεί να αποδειχθεί επικερδής και επωφελής και για τις δύο χώρες.

Καταρχάς, όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, οι γαλλικές επιχειρήσεις αποτελούν το δεύτερο μεγαλύτερο επενδυτή στην ελληνική οικονομία και επενδύουν μάλιστα στην πραγματική οικονομία
με σταθερό και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

Δεύτερον, η Γαλλία διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και διοικητική εμπειρία σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία.

Τρίτον, η ελληνική οικονομία για τις γαλλικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δεν είναι ένα αχαρτογράφητο περιβάλλον. Η παρουσία τους στην Ελλάδα έχει συμβάλει καθοριστικά στους κύκλους ανάπτυξης της χώρας.

Και, τέταρτον, η Γαλλία είναι μια χώρα στην οποία η Ελλάδα μπορεί να αυξήσει δυνητικά τις εξαγωγές της.

Στη συνέχεια, ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε το «ολοκληρωμένο και σαφές σχέδιο που εφαρμόζεται για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, και το οποίο έχει ήδη αρχίζει να αποδίδει», σύμφωνα με τον υπουργό, καθώς:

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, η χώρα μας κέρδισε 14 θέσεις, καταλαμβάνοντας την 9η ανάμεσα σε 30 χώρες στην κατάταξη για το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Πάνω από 3.000 ελληνικές και ξένες εταιρίες έχουν ιδρυθεί τους τελευταίους επτά μήνες μέσω του «one stop shop».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, το πρώτο εξάμηνο του 2011, η αύξηση των εξαγωγών σε ετήσια βάση ήταν 41%, ενώ η φετινή αύξηση του τουρισμού προβλέπεται να ξεπεράσει το 10%.

«Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία επιδιώκουμε τη μεταστροφή της χώρας μας σε μια παραγωγική, ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία. Ικανή να στέκεται στα πόδια της με τις δικές της δυνάμεις και να κερδίζει μέσα σ’ ένα δύσκολο διεθνές οικονομικό περιβάλλον με θετικές προκλήσεις για την υγιή επιχειρηματικότητα», είπε, απευθυνόμενος στους Γάλλους επιχειρηματίες.

«Η Ελλάδα σε αυτή τη συγκυρία έχει ανάγκη από σοβαρές, μεσοπρόθεσμες επενδύσεις. Και γνωρίζω καλά ότι αυτό είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό γνώρισμα των Γαλλικών επενδύσεων. Είμαι πολιτικός που πιστεύει στον πραγματισμό της πολιτικής και στα απτά αποτελέσματα», επισήμανε.

Και κατέληξε στη ομιλία του λέγοντας «Σας καλώ λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο, να οικοδομήσουμε μια επωφελή και για τις δύο χώρες συνεργασία που θα διερευνήσει και θα χαρτογραφήσει μέσα στον επόμενο μήνα όλες τις πιθανές επενδυτικές προοπτικές που παρουσιάζονται σήμερα στην Ελλάδα, για τις μεγάλες και μεσαίες γαλλικές επιχειρήσεις».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024