Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επαρκή τα ταμειακά διαθέσιμα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, διαβεβαιώνει το υπ.Οικονομικών

Επαρκή τα ταμειακά διαθέσιμα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, διαβεβαιώνει το υπ.Οικονομικών

Κανονικά θα καταβληθούν οι μισθοδοσίες τον Οκτώβριο διαβεβαιώνουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, τα οποία καθησυχάζουν πως τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου επαρκούν έως τα μέσα Νοεμβρίου. «Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου για την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών της χώρας, μέχρι να ληφθεί η απόφαση για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου στήριξης», διαβεβαιώνουν πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.  Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν πως ποτέ το Γενικό Λογιστήριο δεν είχε πει πως τα διαθέσιμα φθάνουν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, αλλά πως θα γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές για να καλυφθούν οι ανάγκες του μήνα. Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν πως τα έσοδα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης έχουν στηρίξει τα σημαντικά τα ταμειακά διαθέσιμα.

Κανονικά θα καταβληθούν οι μισθοδοσίες τον Οκτώβριο διαβεβαιώνουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, τα οποία καθησυχάζουν πως τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου επαρκούν έως τα μέσα Νοεμβρίου.

«Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου για την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών της χώρας, μέχρι να ληφθεί η απόφαση για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου στήριξης», διαβεβαιώνουν πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν πως ποτέ το Γενικό Λογιστήριο δεν είχε πει πως τα διαθέσιμα φθάνουν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, αλλά πως θα γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές για να καλυφθούν οι ανάγκες του μήνα. Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν πως τα έσοδα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης έχουν στηρίξει τα σημαντικά τα ταμειακά διαθέσιμα και εκτίμησαν πως η συνεχόμενη πληρωμή του φόρου θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση.

Τα ίδια στελέχη διέψευσαν πως έχει εξετασθεί η χρήση του αποθεματικού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως λύση για την κάλυψη των υποχρεώσεων.

Σημειώνεται πως νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή και ψηφίσθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου, επιτρέπει τη χρήση πόρων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, με την πρόσφατη νομοθετική αλλαγή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο Οργανισμός Διαχειρίσεως Δημοσίου Χρέους μπορούν να προβαίνουν σε παροχή εγγυήσεων προς κράτη, διεθνείς οργανισμούς ή άλλους αποδέκτες και γενικά σε κάθε ενέργεια αναγκαία για την εφαρμογή αποφάσεων της Ευρωζώνης που αφορούν τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Ομοίως, αναφέρεται πως για τα παραπάνω κάθε αναγκαία λεπτομέρεια ρυθμίζεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Στο ενδεχόμενο χρήσης των πόρων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχουν αναφερθεί στο παρελθόν και αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα εξετάσθηκε και στο πρόσφατο Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024