Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το πακέτο των πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων που λαμβάνει η Ελλάδα στο επίκεντρο του Eurogroup

Το πακέτο των πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων που λαμβάνει η Ελλάδα στο επίκεντρο του Eurogroup

Τα ευρήματα της τρέχουσας αξιολόγησης της τρόικας και τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβε η Ελλάδα για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού 2011 θα εξετασθούν το απόγευμα της Δευτέρας στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) στο Λουξεμβούργο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος θα παρουσίαση στους ομολόγους του τις πρόσθετες παρεμβάσεις δημοσιονομικής πολιτικής για το 2011, το προσχέδιο Προϋπολογισμού 2012 και τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.

Τα ευρήματα της τρέχουσας αξιολόγησης της τρόικας και τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβε η Ελλάδα για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού 2011 θα εξετασθούν το απόγευμα της Δευτέρας στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) στο Λουξεμβούργο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος θα παρουσίαση στους ομολόγους του τις πρόσθετες παρεμβάσεις δημοσιονομικής πολιτικής για το 2011, το προσχέδιο Προϋπολογισμού 2012 και τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση.

Στο Eurogroup αναμένεται να παραστούν και οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας οι οποίοι θα ενημερώσουν αναλυτικά τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για την πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας.

Το Συμβούλιο αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης να είναι μόνιμου χαρακτήρα και να εστιάζουν στην πλευρά των δαπανών.

Στο επίκεντρο του Eurogroup θα βρεθεί και η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβούλιο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου, το οποίο θα έχει ως κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα την οικονομική διακυβέρνηση.

Σημειώνεται πως παρά τις αντιρρήσεις που εκφράσθηκαν ότι το πακέτο οικονομικής διακυβέρνησης θα βαθύνει την ύφεση, θα αυξήσει την ανεργία και θα διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες στην Ευρώπη, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε το πακέτο των έξι νομοθετημάτων για την μελλοντική οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ, στο οποίο, μεταξύ άλλων, επιβάλλεται ότι τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης δεν θα μπορούν να αγνοούν τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν, για την διόρθωση των δημοσιονομικών τους πολιτικών.

Το Συμβούλιο Κορυφής αναμένεται να δώσει την συγκατάθεσή του, η οποία θα επιτρέψει την θέση των αλλαγών σε ισχύ μέχρι τα τέλη του 2011 ή τις αρχές του 2012.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αήττητη πρωταθλήτρια η Λεβερκούζεν (2-1), αποθέωση για Ρόις στη νίκη της Ντόρτμουντ (4-0, vid)

Η Λεβερκούζεν τελείωσε την φετινή Bundesliga πρώτη και αήττητη (2-1) – «Πάρτι» της Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία στο τελευταίο παιχνίδι του Ρόις (4-0).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024