Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το κλειδί της λύσης βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, λέει ο Τρισέ

Το κλειδί της λύσης βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, λέει ο Τρισέ

Την ανάγκη να εφαρμόσει η Ελλάδα πλήρως και με αποφασιστικότητα το οικονομικό πρόγραμμα και τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει με τους εταίρους τονίζει για άλλη μια φορά ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζ.Τρισέ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ««το κλειδί της λύσης βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης». Ο Τρισέ επαναλαμβάνει στέλνοντας σαφές μήνυμα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι επείγει η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. Σε ό,τι αφορά δε τα επιτόκια της ευρωτράπεζας, που οι αναλυτές προεξοφλούν ότι θα μειωθούν, ο Τρισέ δεν ανοίγει τα χαρτιά του.

Την ανάγκη να εφαρμόσει η Ελλάδα άμεσα, πλήρως και με αποφασιστικότητα το οικονομικό πρόγραμμα και τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει με τους εταίρους τονίζει για άλλη μια φορά ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ««το κλειδί της λύσης βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο Τρισέ επαναλαμβάνει στέλνοντας σαφές μήνυμα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι επείγει η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Σε ό,τι αφορά δε τα επιτόκια της ευρωτράπεζας, που οι αναλυτές προεξοφλούν ότι θα μειωθούν, ο Τρισέ δεν ανοίγει τα χαρτιά του.

«Δεν λαμβάνουμε ποτέ δεσμεύσεις προκαταβολικά και τα επιτόκιά μας υπολογίζονται πάντα για να διατηρηθεί η σταθερότητα των τιμών, σε συνδυασμό με τον τρόπο με τον οποίο χαρακτηρίζουμε τον πληθωρισμό» τόνισε ο Τρισέ.

Ειδικότερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Corriere della Sera», ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ επανέλαβε ότι «επείγει η πλήρης και άμεση εφαρμογή των όσων αποφασίστηκαν από τις 17 χώρες του ευρώ στις 21 του περασμένου Ιουλίου», προσθέτοντας όμως ότι«το κλειδί της λύσης βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία πρέπει να προσαρμοστεί στα μέτρα με αποφασιστικότητα, προς το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Κάνοντας αναλυτική αναφορά στην ευρωπαϊκή οικονομική κρίση οεπικεφαλής της ΕΚΤ αναφέρθηκε και στην Ιταλία λέγοντας ότι οι δυνατότητές της είναι τεράστιες, αλλά η ανάπτυξή της δεν είναι στα ίδια επίπεδα με τις συνολικές ικανότητες τηςχώρας.

Την ενθαρρύνει «να πετύχει τον μηδενισμό της σχέσης ελλείμματος- ΑΕΠ μέσα στο 2013» και, παράλληλα, κάνει αναφορά και σε μια συγκεκριμένη σειρά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων: περισσότερη ευελιξία στην αγορά της εργασίας, απελευθέρωση των επαγγελμάτων, παιδεία και κατάρτιση, για να αυξηθούν οι καινοτόμες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ ένα από τα ισχυρότερα χαρτιά της Ιταλίας είναι «το επιχειρηματικό πνεύμα των κατοίκων της».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Γιουβέντους απέλυσε τον Αλέγκρι εξαιτίας της συμπεριφοράς του στον τελικό του Coppa Italia (pic)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους, με τους μπιανκονέρι να παίρνουν αυτή την απόφαση μετά την απρεπή συμπεριφορά του Ιταλού τεχνικού στον τελικό κόντρα στην Αταλάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024