Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξαναπιάνει δουλειά η τρόικα την Πέμπτη, σε έκτακτο Eurogroup η απόφαση για τη δόση

Ξαναπιάνει δουλειά η τρόικα την Πέμπτη, σε έκτακτο Eurogroup η απόφαση για τη δόση

Από την Πέμπτη πιάνει και πάλι δουλειά η τρόικα που επιστρέφει στην Αθήνα, για να ολοκληρώσει την έκθεσή της, η οποία θα κρίνει την καταβολή της επόμενης δόσης, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η τρόικα αποφάσισε να επαναλάβει την αποστολή της στην Ελλάδα» δήλωσε ο Α.Αλταφάζ, προσθέτοντας ότι στη λήψη της απόφασης συνέβαλαν οι ανακοινώσεις για τη λήψη νέων μέτρων. Σε ό,τι αφορά την απόφαση για την εκταμίευση θα ληφθεί σε έκτακτο Eurogroup τον Οκτώβριο. «Θα υπάρξει έκτακτο Eurogroup, πάντα τον Οκτώβριο» είπε ο Αλταφάζ δείχνοντας ότι η ευρωζώνη έχει τουλάχιστον συναίσθηση του πότε στερεύουν τα διαθέσιμα του ελληνικού κράτους.

Από την Πέμπτη πιάνει και πάλι δουλειά η τρόικα που επιστρέφει στην Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρώσει την έκθεσή της για την Ελλάδα, η οποία θα κρίνει την καταβολή της επόμενης, της έκτης, δόσης, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η τρόικα αποφάσισε να επαναλάβει την αποστολή της στην Ελλάδα», δήλωσε όπως αναφέρει το Reuters κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν, προσθέτοντας ότι η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη λήψη μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

Την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα προανήγγειλε χθες (Τρίτη) και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης, αυτή θα ληφθεί, εφόσον βέβαια η αξιολόγηση της Ελλάδας από την τρόικα είναι θετική, σε έκτακτο Eurogroup τον Οκτώβριο.

«Θα υπάρξει έκτακτο Eurogroup, πάντα τον Οκτώβριο» είπε ο Αλταφάζ δείχνοντας ότι η ευρωζώνη έχει τουλάχιστον συναίσθηση του πότε στερεύουν τα διαθέσιμα του ελληνικού κράτους.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει εκτάκτως το συντομότερο δυνατόν, πάντα τον Οκτώβριο, για να συζητήσει την κατάσταση στην Ελλάδα και να εξετάσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου.

Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε την Τετάρτη ότι η συζήτηση για την έκτη δόση δεν είναι στην ατζέντα του επόμενου προγραμματισμένου Eurogroup της 3ης Οκτωβρίου, διαβεβαίωσε, ωστόσο ότι το θέμα θα συζητηθεί εντός του επόμενου μήνα και ότι η εκταμίευση θα αποφασιστεί εγκαίρως.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο από βίαιη επίθεση του 50χρονου κατά του θύματος

Ακούγονται οι φωνές και οι εκκλήσεις της για βοήθεια στη διάρκεια ενός καβγά - Ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο από περιστατικό βίας σε βάρος της 40χρονης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024