Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η διάσωση της Ευρωζώνης απαιτεί σχέδιο τεράστιας κλίμακας, λένε οι Financial Times

Η διάσωση της Ευρωζώνης απαιτεί σχέδιο τεράστιας κλίμακας, λένε οι Financial Times

Την εκτίμηση ότι η διάσωση της Ευρωζώνης απαιτεί ένα σχέδιο δράσης τεράστιας κλίμακας εκφράζουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους την Δευτέρα. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, στις ερχόμενες εβδομάδες οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα πράξουν με την περίπτωση της Ελλάδος, με την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοδοτικής Σταθερότητας (EFSF) με τρόπο που θα είναι πειστικός για το μέλλον της Ευρωζώνης.

Την εκτίμηση ότι η διάσωση της Ευρωζώνης απαιτεί ένα σχέδιο δράσης τεράστιας κλίμακας εκφράζουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους την Δευτέρα.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, στις ερχόμενες εβδομάδες οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα πράξουν με την περίπτωση της Ελλάδος, με την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοδοτικής Σταθερότητας (EFSF) με τρόπο που θα είναι πειστικός για το μέλλον της Ευρωζώνης.

«Η διάσωση της Ευρωζώνης απαιτεί ένα σχέδιο δράσης, σε κλίμακα που είναι δύσκολο να φανταστούμε», αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ ξεκαθαρίζει πως μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση ίσως εντυπωσιάσει τις αγορές για λίγες ημέρες δεν θα επιλύσει όμως την κρίση.

Μάλιστα, η εφημερίδα εκφράζει αμφιβολίες για το κατά πόσο οι ηγεσίες της Ευρώπης θα αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των περιστάσεων και για το αν θα βρουν στήριξη σε εθνικό επίπεδο.

Όπως χαρακτηριστικώς σημειώνεται η συζήτηση στην Ευρωζώνη επικεντρώνεται αποκλειστικά στο τι δεν μπορεί να γίνει, παρά στο τι μπορεί να γίνει και ότι ενώ η διεθνής κοινότητα εξετάζει τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ανάσχεση της κρίσης η Ευρώπη ασχολείται ακόμη με την επικύρωση των αλλαγών που συμφωνήθηκαν για το EFSF στις 21 Ιουλίου.

Την ίδια στιγμή, το δημοσίευμα υπογραμμίζει δηκτικά πως κάθε κίνηση για διάσωση της Ευρωζώνης απαιτεί ξεχωριστή ψηφοφορία στη γερμανική Bουλή.

Τέλος, η εφημερίδα αναφέρεται στο κλίμα που επικράτησε στην Ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμια Τράπεζας σημειώνοντας πως οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ήταν περισσότερο «τρομαγμένοι» από κάθε άλλη φορά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024