Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεν είμαστε σε άρνηση, απαντά ο Τρισέ στις επικρίσεις των ΗΠΑ για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων

Δεν είμαστε σε άρνηση, απαντά ο Τρισέ στις επικρίσεις των ΗΠΑ για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ διαβεβαίωσε την Παρασκευή από την Ουάσινγκτον ότι η ευρωζώνη δεν «βρίσκεται σε κατάσταση άρνησης» σε ό,τι αφορά την κρίση του δημόσιου χρέους, αλλά πρόκειται να δώσει χρόνο στις χώρες της ΕΕ να εξετάσουν τις αποφάσεις που θα εφαρμόσουν για την αντιμετώπισή της. Οι αποφάσεις θα πρέπει να εγκριθούν με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ διαβεβαίωσε την Παρασκευή από την Ουάσινγκτον ότι η ευρωζώνη δεν «βρίσκεται σε κατάσταση άρνησης» σε ό,τι αφορά την κρίση του δημόσιου χρέους, αλλά πρόκειται να δώσει χρόνο στις χώρες της ΕΕ να εξετάσουν τις αποφάσεις που θα εφαρμόσουν για την αντιμετώπισή της.

«Δεν βρισκόμαστε σε άρνηση» είπε ο Τρισέ στην διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της Επιτροπής Μπρέτον-Γουντς.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια κρίση που συνδέεται με τους κινδύνους, οι οποίοι απορρέουν από τα δημόσια χρέη. Είμαστε το επίκεντρο αυτής της παγκόσμιας κρίσης» επισήμανε.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ ωστόσο επιχείρησε να ρίξει τους τόνους σε ό,τι αφορά τις εκκλήσεις προς την ευρωζώνη να επιταχυνθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης αυτής.

«Έχουμε δημοκρατίες. (Οι αποφάσεις) θα πρέπει να εγκριθούν με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες» είπε, αναφερόμενος στη συμφωνία που συνήφθη από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ευρωζώνης την 21η Ιουλίου, που δεν έχει ακόμα τεθεί σε εφαρμογή.

«Η διαδικασία κύρωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στο επίπεδο των κοινοβουλίων. Και ασφαλώς, αφού πάρουμε όλες της αποφάσεις, τότε θα δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα μελλοντικά προβλήματα, και αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις παρατηρήσεις που θα κάνουμε από τη στιγμή που η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή» πρόσθεσε ο Τρισέ.

Η ΕΚΤ πρέπει να δίνει τη σύμφωνη γνώμη της, ώστε να αποφασίζεται ότι συντρέχουν «εξαιρετικές συνθήκες» που δικαιολογούν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να παρεμβαίνει στην αγορά κρατικού χρέους και να αγοράζει ομόλογα κρατών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Φοβερό comeback και πρόκριση στους τελικούς της Δύσης για τους Μάβερικς (117-116)

Οι Ντάλας Μάβερικς με φοβερό comeback νίκησαν με σκορ 117-116 σε ματς θρίλερ τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, πήραν τη σειρά με 4-2 και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024