Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε 90 ημέρες θα ολοκληρωθεί η κατάθεση των φακέλων για τις σεισμικές έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου

Σε 90 ημέρες θα ολοκληρωθεί η κατάθεση των φακέλων για τις σεισμικές έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου

Σε 90 ημέρες θα ολοκληρωθεί η κατάθεση των φακέλων των ενδιαφερομένων εταιρειών για τις σεισμικές έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου, δήλωσε την Τετάρτη στον ΒΗΜΑ 99,5 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτης. Οι έρευνες θα γίνουν στο Ιόνιο και στα νότια της Κρήτης.

Σε 90 ημέρες θα ολοκληρωθεί η κατάθεση των φακέλων των ενδιαφερομένων εταιρειών για τις σεισμικές έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου, δήλωσε την Τετάρτη στον ΒΗΜΑ 99,5 ο υφυπουργός Ενέργειας, Γ. Μανιάτης.

«Οι έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν δύο διακριτά στάδια. Το πρώτο είναι οι σεισμικές έρευνες, όπου εντοπίζεται πού και πόσους υδρογονάνθρακες έχεις με αρκετά μεγάλη ακρίβεια», είπε.

«Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό των γεωτρυπάνων, όπου τα αποτελέσματα των πρώτων ερευνών αγοράζονται από τις πετρελαϊκές εταιρείες και με βάση αυτά κάνουν ακόμη πιο εξειδικευμένες έρευνες, και με αυτά αποφασίζουν να έρθουν να επενδύσουν με γεωτρύπανα και να έρθουν να βρουν κοιτάσματα», προσέθεσε.

«Εμείς, μετά από μία απουσία περίπου 15 ετών από το διεθνή ορίζοντα, ξεκινάμε έρευνες για κοιτάσματα με την παρουσία μας και ξεκινάμε με τον πρώτο διαγωνισμό που ελπίζω, και είναι ρεαλιστικό αυτό, ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε και ανάδοχο. Άρα, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού της επόμενης χρονιάς θα έχουμε αποτελέσματα ερευνών που θα έχουν αναλυθεί και τα
αποτελέσματά τους θα τα ξέρουμε και εμείς ως χώρα και θα ξέρουμε τι έχουμε και που το έχουμε», σημείωσε.

Πρόσθεσε δε, ότι οι έρευνες θα γίνουν στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης, διευκρινίζοντας ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αναφερόμενος στην ένταση που έχει προκαλέσει η Τουρκία για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Η περιοχή όπου έχουμε αποφασίσει να ξεκινήσουμε έρευνες είναι μία περιοχή που δεν έχει σχέση ούτε με το Ισραήλ ούτε με την ευρύτερη περιοχή όπου υπάρχει ένταση. Είναι ουσιαστικά η μισή θαλάσσια έκταση της Ελλάδας και τα όριά μας είναι -της περιοχής έρευνας- με Ιταλία, Αλβανία και Λιβύη και
σταματάμε πριν ξεκινήσουν καν τα θαλάσσια σύνορά μας με την Αίγυπτο. Άρα, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως συσχέτιση με όσα συμβαίνουν στην άλλη πλευρά της Μεσογείου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ματέο υποκλίθηκε στον Μπαρτζώκα: «Είναι ηγέτης, έχει βάλει τη σφραγίδα του στον Ολυμπιακό»

Ο Τσους Ματέο μίλησε για τον ημιτελικό της Euroleague μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024