Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της η Ελλάδα για να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο Σόιμπλε

Να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της η Ελλάδα για να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο Σόιμπλε

Την προειδοποίηση ότι η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προκειμένου να είναι μέλος της Ευρωζώνης απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Γερμανίας ο Σόιμπλε προειδοποίησε ότι η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει της υποχρεώσεις της για να πάρει την επόμενη δόση, αλλά και για να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ. Λίγο αργότερα, ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου που συνεδριάζει την Πέμπτη για το θέμα της ενίσχυσης του EFSF ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι «σοβαρή».

Την προειδοποίηση ότι η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προκειμένου να είναι μέλος της Ευρωζώνης απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Γερμανίας ο Σόιμπλε προειδοποίησε ότι η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει της υποχρεώσεις της για να πάρει την επόμενη δόση, αλλά και για να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ.

«Η υπεράσπιση του ευρώ είναι προς το συμφέρον όλων μας. Η Γερμανία θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως μετέδωσε το Reuters ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε στην ίδια συνέντευξη πως η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προκειμένου να είναι μέλος της Ευρωζώνης.

«Στο τέλος της γραφής, είναι στο χέρι της Ελλάδας εάν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που είναι απαραίτητες για την ένταξη στην ζώνη του ευρώ», σημείωσε.

Λίγο αργότερα, ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου που συνεδριάζει την Πέμπτη για το θέμα της ενίσχυσης του EFSF ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή και δεν πρόκειται να λάβει την 6η δοση εάν δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

«Αυτήν τη στιγμή, η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα έχει διακοπεί. Δεν μπορούν να υπάρχουν ψευδαισθήσεις εδώ. Όσο η τρόικα δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα έχει υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα, η επόμενη δόση της βοήθειας δεν μπορεί να καταβληθεί. Δεν υπάρχει χώρος για μανούβρες εδώ».

Ο κ. Σόιμπλε είπε επίσης ότι δεν μπορεί να συζητηθεί ακόμα δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα, εφόσον δεν έχουν λυθεί ακόμα οι δυσκολίες στην εκτέλεση του πρώτου.

«Δεδομένων των δυσκολιών στο τωρινό πρόγραμμα, για να εκταμιευτεί η επόμενη δόση για την Ελλάδα, είναι πολύ πρόωρη η συζήτηση για ένα δεύτερο πακέτο», είπε.

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ακόμα ότι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν γρήγορα εξαιτίας των «ανησυχητικών ειδήσεων» από την Ευρωζώνη.

Είναι «πολύ σημαντικό, κυρίως ενόψει των ανησυχητικών ειδήσεων από την Ευρωζώνη, να είναι αυτό το Ταμείο σε θέση, αν παραστεί ανάγκη, να αποδεσμεύσει βραχυπρόθεσμα τα μέσα για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες», τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024