Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Διαψεύδει η Κύπρος πως ζήτησε παρέμβαση της ΕΚΤ στην αγορά ομολόγων

Διαψεύδει η Λευκωσία πως απευθύνθηκε στην ΕΚΤ για παρέμβαση στη δευτερογενή αγορά, έπειτα από με σχετική αναφορά του πρακτορείου Reuters. Ο Κύπριος υπουργός Κίκης Καζαμίας, διευκρινίζει η σχετική ανακοίνωση, «απλά ανέφερε ότι οι διάφορες προσεγγίσεις, μια εκ των οποίων είναι και η πιο πάνω, τυγχάνουν συζήτησης στην ανοικτή ατζέντα» κατά τις θεσμοθετημένες συναντήσεις του με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ).

Διαψεύδει η Λευκωσία πως προτίθεται να απευθυνθεί στην ΕΚΤ για παρέμβαση στη δευτερογενή αγορά, έπειτα από με σχετική αναφορά του πρακτορείου Reuters.

Ο Κύπριος υπουργός Κίκης Καζαμίας, διευκρινίζει η ανακοίνωση, «απλά ανέφερε ότι οι διάφορες προσεγγίσεις, μια εκ των οποίων είναι και η πιο πάνω, τυγχάνουν συζήτησης στην ανοικτή ατζέντα» κατά τις θεσμοθετημένες συναντήσεις του με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ).

«Ουδέποτε το πιο πάνω αναφερόμενο θέμα της παρέμβασης της ΕΚΤ στην αγορά ομολόγων, έχει συνδεθεί από τον υπουργό με το τραπεζικό σύστημα. Ως γνωστό οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ στις αγορές ομολόγων αποσκοπούν στην συγκράτηση των αποδόσεων των ομολόγων. Επιπλέον, ουδέποτε το όλο θέμα έχει συνδεθεί από τον υπουργό με τα ομόλογα που κρατούν οι ντόπιες τράπεζες στην εγχώρια αγορά της Κύπρου», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει για μια ακόμη φορά την προσήλωση του στον στόχο της εξομάλυνσης των συνθηκών στην αγορά κυβερνητικών ομολόγων μέσω της εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών και της σταθεροποίησης του δείκτη πιστοληπτικής αξιολόγησης από τους διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης.

Επίσης, επισημαίνεται το γεγονός ότι «μόνο τότε είναι εφικτό και πρόσφορο να υιοθετηθούν οποιαδήποτε άλλα συμπληρωματικά μέτρα βελτίωσης των συνθηκών της αγοράς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αήττητη πρωταθλήτρια η Λεβερκούζεν (2-1), αποθέωση για Ρόις στη νίκη της Ντόρτμουντ (4-0, vid)

Η Λεβερκούζεν τελείωσε την φετινή Bundesliga πρώτη και αήττητη (2-1) – «Πάρτι» της Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία στο τελευταίο παιχνίδι του Ρόις (4-0).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024