Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«To

«To «κούρεμα» θα σκοτώσει τις αδύναμες τράπεζες» λέει ο Άκερμαν της Deutsche Bank

Ως το «αυτονόητο» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν την εκτίμηση πως εάν οι αδύναμες τράπεζες χρειαστεί να αποτιμήσουν το κρατικό χρέος στα χαρτοφυλάκια τους «δεν θα επιβιώσουν». Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη, ο Άκερμαν ζωγράφισε με μελανά χρώματα το μέλλον του κλάδου στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας πως η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη θα πλήξει τα τραπεζικά κέρδη για τα επόμενα χρόνια αλλά απέρριψε τις εκκλήσεις για υποχρεωτική επανακεφαλαιοποίηση θεωρώντας πως θα έδινε το«λάθος μήνυμα».

Ως το «αυτονόητο» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν την εκτίμηση πως εάν οι αδύναμες τράπεζες χρειαστεί να αποτιμήσουν το κρατικό χρέος στα χαρτοφυλάκια τους «δεν θα επιβιώσουν».

Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη τη Δευτέρα, ο Άκερμαν ζωγράφισε με μελανά χρώματα το μέλλον του κλάδου στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας πως η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη θα πλήξει τα τραπεζικά κέρδη για τα επόμενα χρόνια αλλά απέρριψε τις εκκλήσεις για υποχρεωτική επανακεφαλαιοποίηση θεωρώντας πως θα έδινε το«λάθος μήνυμα».

«Λέμε το αυτονόητο, ότι πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες δεν θα επιβιώσουν, εάν χρειαστεί να αποτιμήσουν το κρατικό χρέος που διατηρούν στο χαρτοφυλάκιο τραπεζικών εργασιών με βάση τις τρέχουσε τιμές στην αγορά» δήλωσε ο τραπεζίτης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται από την ευρωζώνη για την μείωση του χρέους των χωρών-μελών χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν, προσθέτοντας ότι ορισμένοι από τους παίκτες της αγοράς δεν έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με το ρυθμό απόδοσης των πολιτικών εξυγίανσης.

Ο Άκερμαν αναγνώρισε ότι η κρίση χρέους θα προκαλέσει προβλήματα στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, απορρίπτοντας όμως υποχρεωτική κεφαλαιακή ενίσχυση -όπως είχει προτείνει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρτν.

Υπάρχει ο κίνδυνος, υποστήριξε, κάτι τέτοιο «να στείλει το μήνυμα ότι η πολιτική έχει χάσει την εμπιστοσύνη στην πιθανότητα επιτυχίας των υφιστάμενων μέτρων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ποιος είναι ο Handala, το ξυπόλητο αγόρι από την Παλαιστίνη με τα αγκαθωτά μαλλιά;

Ο χαρακτήρας γνωστός ως Handala, που δημιουργήθηκε από τον σκιτσογράφο Naji Al-Ali το 1969, αφήνει το στίγμα του στην τέχνη και αποτελεί σύμβολο κινητοποιήσεων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024