Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στο πράσινο γύρισε η Γουόλ Στριτ

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στο πράσινο γύρισε η Γουόλ Στριτ

Με μεικτά πρόσημα σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Τρίτη, με τη ραγδαία επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη να βαρύνει την ατμόσφαιρα. Πτωτικές τάσεις είχαν επικρατήσει και στη Νέα Υόρκη, λόγω της εξίσου σημαντικής επιβράδυνσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, οι οποίες τελικά όμως αντιστράφηκαν μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed, που έδειχναν πως ορισμένοι αξιωματούχοι της κρίνουν αναγκαία μέτρα παρέμβασης.

Με μεικτά πρόσημα σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Τρίτη, με τη ραγδαία επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη να βαρύνει την ατμόσφαιρα.

Πτωτικές τάσεις είχαν επικρατήσει και στη Νέα Υόρκη, λόγω της εξίσου σημαντικής επιβράδυνσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, οι οποίες τελικά όμως αντιστράφηκαν μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed, που έδειχναν πως ορισμένοι αξιωματούχοι της κρίνουν αναγκαία μέτρα παρέμβασης.

Στην Ευρώπη, σημαντική ήταν η άνοδος ιδιαίτερα στις μετοχές των εταιρειών μετάλλων στην αγορά του Λονδίνου -η οποία δεν είχε λειτουργήσει τη Δευτέρα, όταν οι υπόλοιπες αγορές είχαν καταγράψει σημαντική ενίσχυση.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX έκλεισε την Τρίτη κατά 0,45% χαμηλότερα ενώ στο Παρίσι ο CAC40 σημείωσε άνοδο κατά 0,18%. Ο FTSE100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 2,7%.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,18% στις 11.559,95 μονάδες ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,55%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,23%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αήττητη πρωταθλήτρια η Λεβερκούζεν (2-1), αποθέωση για Ρόις στη νίκη της Ντόρτμουντ (4-0)

Η Λεβερκούζεν τελείωσε την φετινή Bundesliga πρώτη και αήττητη (2-1) – «Πάρτι» της Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία στο τελευταίο παιχνίδι του Ρόις (4-0).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024