Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο 20% της κύριας σύνταξης οι επικουρικές των ελλειμματικών ταμείων, λέει ο Γ.Κουτρουμάνης

Στο 20% της κύριας σύνταξης οι επικουρικές των ελλειμματικών ταμείων, λέει ο Γ.Κουτρουμάνης

Στο 20% του συντάξιμου μισθού θα περιοριστούν οι επικουρικές των ελλειμματικών ταμείων, λέει ο υπουργός Εργασίας, ενώ προαναγγέλλει και αυξήσεις εισφορών για τα εφάπαξ από το 2012. Ο κ. Κουτρουμάνης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων μέτρων για το ασφαλιστικό, αν δεν σταθεροποιηθεί η οικονομία από το επόμενο έτος.

Στο 20% του συντάξιμου μισθού θα περιοριστούν οι επικουρικές των ελλειμματικών ταμείων, λέει ο υπουργός Εργασίας, ενώ προαναγγέλλει και αυξήσεις εισφορών για τα εφάπαξ από το 2012.

Μιλώντας στην «Ημερησία» του Σαββάτου, ο κ. Κουτρουμάνης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων μέτρων για το ασφαλιστικό, αν δεν σταθεροποιηθεί η οικονομία από το επόμενο έτος.

«Το ασφαλιστικό δεν λειτουργεί σε καμία περίπτωση ανεξάρτητα από τη συνολική πορεία της χώρας, Επομένως εφόσον οι προβλέψεις επαληθευθούν ότι το 2012 θα είναι ένας χρόνος σταθεροποίησης της οικονομίας και αλλαγής πορείας της χώρας, δεν θα χρειαστούν οποιαδήποτε άλλα μέτρα, πέραν από αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί.»

Συμπληρώνει, πάντως, ότι αν δεν είχαν γίνει οι περικοπές στις δαπάνες, η κυβέρνηση θα είχε υποχρεωθεί να μειώσει όλες τις συντάξεις κατά 8%.

Σχετικά με τις επικουρικές, σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι στα ταμεία που δεν παρουσιάζουν ελλείμματα και εφόσον διασφαλίζεται η βιωσιμότητά τους σε βάθος χρόνου, «δεν μας απασχολεί το ποσοστό αναπλήρωσης ακόμα και στις περιπτώσεις που αυτό υπερβαίνει το 20% του μισθού».

Για το θέμα των αναπηρικών συντάξεων τονίζει ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όλες οι υποθέσεις θα εξετάζονται από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες ενταχθούν σε ρύθμιση χρεών, θα μπορούν να πληρώνουν χαμηλότερες εισφορές αλλάζοντας ασφαλιστική κατηγορία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γεμάτη από νωρίς η Θυρα 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Σχεδόν 1 ώρα πριν από την έναρξη του μεγάλου ημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα, η Θύρα 7 έχει γεμίσει από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024