Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Εκσυγχρονίζεται το θεσμικό πλαίσιο προμηθειών του δημοσίου τομέα

Τροποποιήσεις στα Προεδρικά Διατάγματα που διέπουν το πλαίσιο προμηθειών του δημοσίου τομέα προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Η ηγεσία του υπουργείου έθεσε σε δημόσια διαβούλευση σήμερα Παρασκευή και μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2011 τις τροποποιήσεις των Προεδρικών Διαταγμάτων 118/2007 και 60/2007, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τις προμήθειες του δημόσιου τομέα.

Τροποποιήσεις στα Προεδρικά Διατάγματα που διέπουν το πλαίσιο προμηθειών του δημοσίου τομέα προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Η ηγεσία του υπουργείου έθεσε σε δημόσια διαβούλευση σήμερα Παρασκευή και μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2011 (στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr/ypoian/?p=2283) τις τροποποιήσεις των Προεδρικών Διαταγμάτων 118/2007 και 60/2007, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τις προμήθειες του δημόσιου τομέα.

Στην πρόσκληση διαβούλευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σωκράτης Ξυνίδης, επισημαίνει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής της κυβέρνησης για τον ριζικό εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση του συστήματος των Δημόσιων Προμηθειών, εισάγουμε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση τροποποιήσεις των Προεδρικών Διαταγμάτων 118 και 60 οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών που προέκυψαν κατά την εφαρμογή των προαναφερόμενων ΠΔ.

Στόχος μας είναι η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων που ψηφίζεται εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή, να λειτουργήσει τους προσεχείς μήνες σε ένα ριζικά διαφορετικό νομοθετικό περιβάλλον, με τις τροποποιήσεις των επίμαχων προεδρικών διαταγμάτων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, με τις προωθούμενες αλλαγές κάνουμε πραγματικότητα ένα σύγχρονο διαφανές, απλό και αποτελεσματικό πλαίσιο για τις προμήθειες του δημόσιου τομέα, με προτεραιότητα τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε όλο το εύρος της διοίκησης και τη σύναψη «συμφωνιών πλαισίου» ώστε να σταματήσει επιτέλους η κατασπατάληση δημόσιων πόρων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Λεβερκούζεν: Μόλις η τρίτη ομάδα στο top-5 που κατακτά τον τίτλο αήττητη (pis+vids)

Η Λεβερκούζεν μπήκε στο κλειστό κλαμπ των Άρσεναλ (2003-2004) και Γιουβέντους (2011-2012).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024