Κυριακή 12 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο «ΑΑΑ» διατηρεί την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας η Standard & Poor's

Στο «ΑΑΑ» διατηρεί την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας η Standard & Poor’s

Ο Standard & Poor's έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Γαλλίας να διατηρήσει το «AAA», ανακοίνωσε η Καρόλ Σιρού, επικεφαλής του Οίκο για την γαλλόφωνη Ευρώπη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις που δόθηκαν τον Ιούνιο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Γαλλία θα έχει το 2011 δημοσιονομικό έλλειμμα χαμηλότερο από αυτό των ΗΠΑ, στο 5,8% του ΑΕΠ, έναντι 9,9%.

Ο Standard & Poor’s έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Γαλλίας να διατηρήσει τη διαβάθμιση AAA, ανακοίνωσε σήμερα η Καρόλ Σιρού, πρόεδρος για την γαλλόφωνη Ευρώπη του οίκου αξιολόγησης.

«Είμαστε βέβαιοι για την αξιολόγηση αυτή» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, αρνούμενη να σχολιάσει τις φήμες που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας.

Οι φήμες ανάγκασαν τους δύο άλλους οίκους αξιολόγησης -την Moody’s και τον Fitch- να επαναλάβουν ότι διατηρούν σταθερά τη Γαλλία στη διαβάθμιση AAA.

Ο πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης του Standard & Poor’s Τζον Τσάμπερς επανέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Γαλλία διαθέτει «μία συγκροτημένη δημοσιονομική πολιτική» που δικαιολογεί τη διαβάθμιση AAA με σταθερή προοτπική.

Ωστόσο τόνισε ότι ορισμένοι δημοσιονομικοί δείκτες της Γαλλίας είναι σήμερα ελαφρά χειρότεροι από τους αντίστοιχους των ΗΠΑ, κυρίως σε ό,τι αφορά το χρέος.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις που δόθηκαν τον Ιούνιο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Γαλλία θα έχει το 2011 δημοσιονομικό έλλειμμα χαμηλότερο από αυτό των ΗΠΑ, στο 5,8% του ΑΕΠ, έναντι 9,9%.

Το Παρίσι δεσμεύθηκε να το μειώσει στο 4,6% το 2012 και στο 3% το 2013.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νότιγχαμ Φόρεστ – Τσέλσι 2-3: Νίκη των «μπλε», έχουν σωθεί ουσιαστικά οι γηπεδούχοι

Η Τσέλσι νίκησε με ανατροπή στην ανατροπή 3-2 τη Νότιγχαμ που ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την παραμονή της μετά την ήττα της Λούτον.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Μαϊου 2024