Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος ανακοινώνει η Γαλλία στις 24 Αυγούστου

Μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος ανακοινώνει η Γαλλία στις 24 Αυγούστου

Η Γαλλία θα ανακοινώσει στις 24 Αυγούστου τις «οριστικές αποφάσεις» που θα λάβει η κυβέρνηση για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, όπως γνωστοποίησε η γαλλική προεδρία μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης που συγκάλεσε ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, υπό την επιδείνωση της κρίσης διεθνώς και υπό τις απειλές των οίκων αξιολόγησης. Όπως δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός τα μέτρα αυτά θα λάβουν υπόψη την παγκόσμια αβεβαιότητα και την υποβάθμιση των ΗΠΑ, και θα συζητηθούν σε κυβερνητική σύσκεψη στις 17 Αυγούστου.

Η Γαλλία θα ανακοινώσει στις 24 Αυγούστου τις «οριστικές αποφάσεις» που θα λάβει η κυβέρνηση για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, όπως γνωστοποίησε η γαλλική προεδρία μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, επιστρέφοντας εσπευσμένα από τις διακοπές του στο Παρίσι, υπό την επιδείνωση της κρίσης διεθνώς και υπό τις απειλές των οίκων αξιολόγησης.

Οι κυβερνητικές προτάσεις για τη μείωση του ελλείμματος θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη κυβερνητικής σύσκεψης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του προϋπολογισμού του 2012 με τη συμμετοχή του προέδρου της γαλλικής Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν και της υπουργού αρμόδιας για τον Προϋπολογισμό Βαλερί Πεκρές.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ο Φρανσουά Μπαρουέν δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά για την ανάταξη της δημοσιονομικής κατάστασης θα λάβουν υπ’ όψιν «την παγκόσμια αβεβαιότητα» και την «απόφαση της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η γαλλική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, που ανέρχεται στο 5,7% του ΑΕΠ, σε 4,6% το επόμενο έτος και σε 3% το 2013.

Η τήρηση αυτής της δέσμευσης είναι κρίσιμη για τη Γαλλία, αν θέλει να διατηρηθεί στη βαθμίδα «AAA» όπου την κατατάσσουν οι οίκοι αξιολόγησης.

Η ανησυχία στη Γαλλία έχει χτυπήσει κόκκινο, κάτι που καταδεικνύει η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο των Ηλυσίων την Τετάρτη υπό τον Νικολά Σαρκοζί, και δεν αφορά μόνο στις εξελίξεις στην Ευρωζώνη ή στο κατά πόσο η Γαλλία θα φανεί ικανή να διατηρήσει τη βαθμίδα αξιολόγησης του αξιόχρεου ΑΑΑ, στην οποία την τοποθετούν οι οίκοι αξιολόγησης.

Αφορά και στη μάχη που διαφαίνεται ότι θα χρειαστεί να δώσει με τη «σύντροφό της» Γερμανία τόσο για την μελλοντική ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF), όσο και πιο άμεσα, για την επιτάχυνση της επικύρωσης του σχεδίου στήριξης για την Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Και στο τέλος το πρωτάθλημα πάει στην… Σίτι

Όταν η Σίτι μπαίνει στην... τελική ευθεία έχοντας ρόλο «οδηγού» τότε έχει τον τρόπο για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024