Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο «κόκκινο» για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τα Χρηματιστήρια της Ασίας

Στο «κόκκινο» για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τα Χρηματιστήρια της Ασίας

Οι ασιατικές αγορές συνέχισαν και την Τρίτη την πτωτική τους πορεία, παρά την κινητοποίηση των πολιτικών ηγεσιών, το διάγγελμα Ομπάμα και τις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζιτών. Με πτώση 1,68% ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς οι ασιατικές αγορές, που βρέθηκαν σε ελεύθερη πτώση κατά το άνοιγμα, τείνουν να περιορίσουν τις απώλειές τους. Στο -2,65 βρίσκεται ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ ο δείκτης S&P στην Αυστραλία είναι ο μόνος που σημείωσε άνοδο (1,22%).

Οι ασιατικές αγορές συνέχισαν και την Τρίτη την πτωτική τους πορεία, παρά την κινητοποίηση των πολιτικών ηγεσιών, το διάγγελμα Ομπάμα και τις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζιτών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αγορές περιμένουν πλέον την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ το απόγευμα, μετά την συνεδρίαση της νομισματικής της επιτροπής, με την ελπίδα μίας ένεσης ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για την υποστήριξη της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Με πτώση 1,68% ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς οι ασιατικές αγορές, που βρέθηκαν σε ελεύθερη πτώση κατά το άνοιγμα, τείνουν να περιορίσουν τις απώλειές τους.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 153,08 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 8.944,48 μονάδες.

Στο -2,65 βρίσκεται ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ ο δείκτης S&P στην Αυστραλία είναι ο μόνος που σημείωσε άνοδο (1,22%).

«Είναι μία τρομακτική, θλιβερή ημέρα» δήλωσε ο Κρις Γουέστον στη Μελβούρνη.

«Οι άνθρωποι ενεργούν με το θυμικό, αντί να εξετάσουν με ορθολογικό τρόπο την κατάσταση. Πρόκειται για γενικευμένο πανικό».

«Οι τιμές υποχώρησαν πολύ έπειτα από την υποβάθμιση και προβλέπουμε ότι θα συνεχίσουν να υποχωρούν μέχρι να σταματήσει η συρροή των αρνητικών οικονομικών δεικτών» σχολιάζουν οικονομικοί αναλυτές.

Το Χρηματιστήριο της Βομβάης υποχώρησε κατά το άνοιγμα κατά σχεδόν 3%, ενώ ο δείκτης KOSPI του Χρηματιστηρίου της Σεούλ, έπειτα από την αρχική βουτιά 10%, περιόρισε τις απώλειες στο 3,64%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024