Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ απαντούν στις κατηγορίες της ΝΔ για το ΕΣΠΑ, λέει το υπουργείο

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ απαντούν στις κατηγορίες της ΝΔ για το ΕΣΠΑ, λέει το υπουργείο

Σύγχυση, καταλογίζει στη ΝΔ το υπουργείο Ανάπτυξης, απαντώντας στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για το ΕΣΠΑ και την αποδιδόμενη στην κυβέρνηση «ολιγωρία και ανικανότητα» στη διαχείριση των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους. Τα στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ απαντούν με τον καλύτερο τρόπο στις δηλώσεις Σαμαρά, συνεχίζει το υπουργείο.

Σύγχυση, καταλογίζει στη ΝΔ το υπουργείο Ανάπτυξης, απαντώντας στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για το ΕΣΠΑ και την αποδιδόμενη στην κυβέρνηση «ολιγωρία και ανικανότητα» στη διαχείριση των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους.

«Είναι λυπηρό αλλά φαίνεται ότι στη Νέα Δημοκρατία, ίσως επειδή τα καταστροφολογικά σενάρια, στα οποία στήριξαν εν πολλοίς την αντιπολιτευτική τακτική τους δεν επαληθεύονται, επικρατεί σύγχυση»
αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Την απάντηση στις δηλώσεις του αρχηγού και στελεχών της ΝΔ για το ΕΣΠΑ, την δίνει με τις αντικειμενικές της διαπιστώσεις η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, που δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Τα πρόσφατα επιτεύγματα της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της ταχύτερης απορρόφησης των διαρθρωτικών κονδυλίων της ΕΕ, τα οποία ανέρχονται σε ποσοστό περίπου 9% του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2007-13, είναι ευπρόσδεκτα και πρέπει να συνεχιστούν.

» Η αύξηση της απορρόφησης στο 18%, στο τέλος του 2010, σε σύγκριση με τα ποσοστά απορρόφησης που κυμαίνονταν κάτω από 4% το 2009, αντικατοπτρίζει την έως τώρα πρόοδο που έχει σημειωθεί με την άρση των ρυθμιστικών και οργανωτικών εμποδίων για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων» καταλήγει το υπουργείο.

Πάντως το ΚΚΕ ερμηνεύει εντελώς διαφορετικά τις θετικές εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ. «Οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ και οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης, επιβεβαιώνουν ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος, τσακίζουν το λαό για δεκαετίες, στο όνομα του χρέους και της ανταγωνιστικότητας, για να ανέβουν οι ρυθμοί κερδοφορίας των μονοπωλίων», σχολίασε το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024