Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο 24,52% η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στον ΟΑΕΕ το α' εξάμηνο

Στο 24,52% η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στον ΟΑΕΕ το α’ εξάμηνο

Στο 24,52% ανέρχεται η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης του ΟΑΕΕ το α' εξάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, όπως τόνισε ο διοικητής του και πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Γ.Βουδούρης. Πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει και η ηλεκτρονική καταγραφή των εξετάσεων, τονίζοντας ότι «το αξίωμα που θα υπηρετήσουμε στον ΕΟΠΥΥ είναι πληρώνουμε την αξία και όχι την υπεραξία». Τόνισε, ωστόσο, ότι η πραγματική μείωση μπορεί να παγιωθεί μόνο με φθηνότερο φάρμακο και αποφάσεις που θα «σπάνε τον δεσμό μεταξύ γιατρών και φαρμακευτικών εταιρειών».

Στο 24,52% ανέρχεται η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο διοικητής του ΟΑΕΕ και πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Γεράσιμος Βουδούρης, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον ΟΑΕΕ, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο του «τρίτου κύκλου ετήσιων συναντήσεων «Telecom strategies» και Digital Health Care»» που διοργάνωσε το Greek ICT Forum για τα Εργα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τις Ψηφιακές Επικοινωνίες,

Ο κ. Βουδούρης, είπε επίσης ότι οι δαπάνες υγείας στον ΟΑΕΕ έχουν περιοριστεί δραστικά, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και πρόσθεσε επίσης, ότι έχει ήδη ξεκινήσει και η ηλεκτρονική καταγραφή των εξετάσεων, η οποία αναμένεται να ενισχύσει τον περαιτέρω εξορθολογισμό των δαπανών.

«Το αξίωμα που θα υπηρετήσουμε στον ΕΟΠΥΥ είναι πληρώνουμε την αξία και όχι την υπεραξία» δήλωσε ο Γ.Βουδούρης.

Τόνισε, ωστόσο, ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν είναι πανάκεια καθώς, όπως είπε, η συνταγογράφηση μπορεί να καταπολεμήσει μόνο την παράνομη και την παράτυπη συνταγογράφηση, την υπερσυνταγογράφηση και την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση.

«Η πραγματική μείωση», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, «μπορεί να παγιωθεί μόνο με φθηνότερο φάρμακο και τις διοικητικές αποφάσεις που θα παρεμβαίνουν και θα σπάνε τον δεσμό μεταξύ των γιατρών και των φαρμακευτικών εταιρειών. Τότε μόνο θα μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία του στρατηγικού στόχου περιστολής της δαπάνης για τα φάρμακα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Φοβερή ατάκα Παπανικολάου: «Ο Λάρι είναι μια κατηγορία μόνος του, έχει δώσει μπόλικο ψωμάκι» (vid)

Η καλύτερη, η χειρότερη και η πιο αστεία στιγμή τη φετινή σεζόν στην Euroleague… part 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024