Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με αυξημένα επιτόκια δανείστηκε 7,96 δισ. ευρώ η Ιταλία

Με αυξημένα επιτόκια δανείστηκε 7,96 δισ. ευρώ η Ιταλία

Σε υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκαν τα επιτόκια των ιταλικών ομολόγων σε δημοπρασία για την άντληση 7,96 δισ. ευρώ, φτάνοντας το 5,77% για τα δεκαετή ομόλογα και το 1,8% για τα τριετή. Τα spread των ιταλικών ομολόγων είχαν πέσει μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής, αλλά η δημοπρασία, όπως σημειώνουν αναλυτές, έγινε σε δυσμενές κλίμα καθώς οι αγορές είναι ανήσυχες για το αδιέξοδο με το αμερικανικό χρέος. Η Ρώμη έχει καλύψει τα δύο τρίτα των χρηματοδοτικών της αναγκών για φέτος.

Σε υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκαν τα επιτόκια των ιταλικών ομολόγων σε δημοπρασία για την άντληση 7,96 δισ. ευρώ, φτάνοντας το 5,77% για τα δεκαετή ομόλογα και το 1,8% για τα τριετή.

Τα spread των ιταλικών ομολόγων είχαν πέσει μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής, αλλά η δημοπρασία, όπως σημειώνουν αναλυτές, έγινε σε δυσμενές κλίμα καθώς οι αγορές είναι ανήσυχες για το αδιέξοδο με το αμερικανικό χρέος.

«Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε σε αρκετά δύσκολο περιβάλλον με το ζήτημα του ορίου του δανεισμού των ΗΠΑ να μην έχει επιλυθεί αλλά και τη φημολογία περί παραίτησης του Ιταλού υπουργού Οικονομικών» σχολίασε στο Associated Press αναλυτής της Unicredit.

Η Ρώμη έχει καλύψει τα δύο τρίτα των χρηματοδοτικών της αναγκών για φέτος. Η πίεση στα ιταλικά ομόλογα είχε αποκλιμακωθεί τόσο στον απόηχο των αποφάσεων της Συνόδου όσο και μετά την ανακοίνωση μέτρων λιτότητας από την ιταλική κυβέρνηση.

Στελέχη της ιταλικής κυβέρνησης ανέφεραν την Πέμπτη πως η Ρώμη ελπίζει πως οι νέες δυνατότητες του EFSF -που στοχεύουν στη θωράκιση της Ευρωζώνης και την αποτροπή της διάχυσης της κρίσης- θα έχουν τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερή ατάκα Παπανικολάου: «Ο Λάρι είναι μια κατηγορία μόνος του, έχει δώσει μπόλικο ψωμάκι» (vid)

Η καλύτερη, η χειρότερη και η πιο αστεία στιγμή τη φετινή σεζόν στην Euroleague… part 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024