Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αποκλείει στάση πληρωμών από τις ΗΠΑ ο Ομπάμα, έτοιμος για «δύσκολες επιλογές»

Αποκλείει στάση πληρωμών από τις ΗΠΑ ο Ομπάμα, έτοιμος για «δύσκολες επιλογές»

Η Ουάσινγκτον «δεν προχώρησε ποτέ σε στάση πληρωμών,και ούτε και πρόκειται να το κάνει τώρα» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ενώ πλησιάζει η προθεσμία της 2ας Αυγούστου για να βρεθεί διέξοδος στο ζήτημα του αμερικανικού δανεισμού. Διατεθειμένος για «δύσκολες επιλογές» για κινήσεις μείωσης του ελλείμματος δηλώνει ο Ομπάμα, λέγοντας πως την ίδια στάση κρατούν και αρκετοί Δημοκράτες και Ρεπουμπλικανοί βουλευτές και γερουσιαστές ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία οι δικομματικές διαπραγματεύσεις.

Η Ουάσινγκτον «δεν προχώρησε ποτέ σε στάση πληρωμών,και ούτε και πρόκειται να το κάνει τώρα» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ενώ πλησιάζει η προθεσμία της 2ας Αυγούστου για να βρεθεί διέξοδος στο ζήτημα του αμερικανικού δανεισμού.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Παρασκευή διατεθειμένος να κάνει «δύσκολες επιλογές» για να μειωθεί το έλλειμμα, λέγοντας πως την ίδια στάση κρατούν και αρκετοί Δημοκράτες και Ρεπουμπλικανοί βουλευτές και γερουσιαστές ώστε οι δικομματικές διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε συμφωνία.

«Κάθε Αμερικανός θα υποφέρει εάν αποτύχουμε στην προσπάθεια να αυξηθεί το όριο του κρατικού δανεισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας όμως ότι «το Κογκρέσο θα καταλήξει σε μία συμφωνία που θα αποτρέψει τη στάση πληρωμών του αμερικανικού δημοσίου».

Οι αμερικανικές εκστρατείες στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, «κόστισαν πολύ, όπως και οι δαπάνες που έγιναν, για να στηριχθεί η οικονομία και να τεθεί σε αναπτυξιακή τροχιά».

«Υπάρχει πάρα πολύ χρέος στην ‘πιστωτική κάρτα’ των Ηνωμένων Πολιτειών» είπε, υπογραμμίζοντας πως «κανένα κόμμα δεν απαλλάσσεται από την ευθύνη για τα γεγονότα που οδήγησαν στο τωρινό πρόβλημα, όμως τα κόμματα έχουν εξίσου την ευθύνη, να λύσουν το τωρινό πρόβλημα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024