Κυριακή 12 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την ερχόμενη εβδομάδα στο Υπουργικό οι ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα

Την ερχόμενη εβδομάδα στο Υπουργικό οι ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα

Τις ρυθμίσεις για το ζήτημα των αυθαιρέτων και το πλαίσιο για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θα φέρει την επόμενη εβδομάδα στο Yπουργικό και στη συνέχεια στη Βουλή, το υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η ρύθμιση η οποία εξαιρεί αυθαίρετα σε ευαίσθητες περιοχές, σε δασικές-αναδασωταίες περιοχές και αιγιαλούς.

Τις ρυθμίσεις για το ζήτημα των αυθαιρέτων και το πλαίσιο για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θα φέρει την επόμενη εβδομάδα στο Yπουργικό και στη συνέχεια στη Βουλή, το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όπως δήλωσε ο Γ.Παπακωνσταντίνου, «σήμερα έχουμε ένα εξαιρετικά πολύπλοκο σύστημα, το οποίο ούτε προστατεύει το περιβάλλον, ούτε βοηθάει τους επενδυτές στη χώρα μας».

Ο ίδιος τόνισε ότι με το νέο σύστημα θα συντμηθούν οι χρόνοι, θα μειωθούν στα ευρωπαϊκά επίπεδα οι περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες χρειάζεται περιβαλλοντική αδειοδότηση και ταυτόχρονα θα γίνει ουσιαστική περιβαλλοντική παρακολούθηση των έργων, για να βεβαιωθούμε ότι διαφυλάσσουμε το περιβάλλον.

Όσον αφορά στο ζήτημα των αυθαιρέτων, υπενθύμισε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε πει ότι «τραβάμε μία κόκκινη γραμμή με το παρελθόν, προχωράμε σε μία δίκαιη ρύθμιση, η οποία εισάγει την λογική του περιβαλλοντικού ισοδύναμου».

Κατά τον υπουργό, θα πρόκειται για μία ρύθμιση η οποία, εξαιρεί αυθαίρετα σε ευαίσθητες περιοχές, σε δασικές και αναδασωταίες περιοχές, σε αιγιαλούς.

Ταυτόχρονα, είπε, ενδυναμώνεται η διαδικασία για τη δυνατότητα κατεδάφισης όλων των αυθαιρέτων που θα μείνουν εκτός της ρύθμισης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Δημάτος: «Από τον δεύτερο προκριματικό του Champions League ο πρωταθλητής Ελλάδας» (pic)

Πώς Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ έστειλαν τον πρωταθλητή Ελλάδος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Μαϊου 2024