Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

«Μεγαλύτερη αίσθηση του επείγοντος» συστήνει το ΔΝΤ στην ΕΕ για την ελληνική κρίση

Μια «μεγαλύτερη αίσθηση του επείγοντος» στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα ζήτησε την Πέμπτη το ΔΝΤ, ενώ προειδοποίησε την Ευρώπη ότι αργεί πολύ να εξυγιάνει το τραπεζικό της σύστημα, δεδομένου του εντεινόμενου κινδύνου για μετάδοση της κρίσης. Το υπόμνημα απευθύνεται προς τις οικονομίες των χωρών του G20.

Μια «μεγαλύτερη αίσθηση του επείγοντος» στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα ζήτησε την Πέμπτη το ΔΝΤ, ενώ προειδοποίησε την Ευρώπη ότι αργεί πολύ να εξυγιάνει το τραπεζικό της σύστημα, δεδομένου του εντεινόμενου κινδύνου για μετάδοση της κρίσης.

«Η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα απειλεί να ταράξει την αγορά, γεγονός που θα επηρέαζε τα επιτόκια δανεισμού άλλων ευάλωτων χωρών και θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» ανέφερε το Ταμείο με υπόμνημά του προς τις οικονομίες των χωρών του G20.

Το ΔΝΤ αναφέρει ότι οι παγκόσμιες αγορές ανησυχούν πολύ με τις εξελίξεις στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο διεθνής οργανισμός ανέφερε επίσης ότι οι αναταραχές στις αγορές οφείλονται στις εξελίξεις στην Ευρώπη, όπου η ενίσχυση της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών προχωρεί αργά και υπολείπεται της αντίστοιχης στην οποία είχαν προχωρήσει οι τράπεζες της Wall Street μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2009.

«Οι τράπεζες της Ευρωζώνης και αλλού έχουν μείνει πίσω στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για το 2011» είπε το ΔΝΤ.

«Αυτό τις καθιστά ευάλωτες σε περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών χρηματοδότησης, υποδηλώνοντας την σημασία για επιτάχυνση του ρυθμού αναχρηματοδότησης των λήξεων, καθώς η μετακύλιση θα πρέπει να συνεχιστεί παρά τη συνεχιζόμενη απομόχλευση» ανέφερε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Προκαλεί ίλιγγο το χρηματικό έπαθλο του φετινού Ρολάν Γκαρός (vids)

Αυξημένο 7.8% συγκριτικά με την περσινή σεζόν, με το συνολικό ποσό να φτάνει 53.5 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024