Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τον επαναπρογραμματισμό του ΕΣΠΑ

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τον επαναπρογραμματισμό του ΕΣΠΑ

Διαπραγματεύσεις για τον επαναπρογραμματισμό του ΕΣΠΑ και την καλύτερη κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων θα έχει εντός της εβδομάδας στις Βρυξέλλες ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στις συναντήσεις που θα έχει με τον αρμόδιο Επίτροπο για τις Περιφερειακές Ενισχύσεις Γιοχάνες Χαν και υπηρεσιακά στελέχη της Κομισιόν ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να ζητήσει την ενεργοποίηση των δεσμεύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εμπροσθοβαρή κατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Διαπραγματεύσεις για τον επαναπρογραμματισμό του ΕΣΠΑ και την καλύτερη κατανομή των Κοινοτικών κονδυλίων θα έχει εντός της εβδομάδας στις Βρυξέλλες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στις συναντήσεις που θα έχει με τον αρμόδιο Επίτροπο για τις Περιφερειακές Ενισχύσεις κ. Γιοχάνες Χαν και υπηρεσιακά στελέχη της Κομισιόν ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να ζητήσει την ενεργοποίηση των δεσμεύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εμπροσθοβαρή κατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Βάρος θα δοθεί στην απλοποίηση, την επιτάχυνση και την αναδιάρθρωση του ΕΣΠΑ, τομείς στους οποίους η κυβέρνηση θα λάβει πρόσθετη τεχνική στήριξη από την ΕΕ. Βασική επιδίωξη η αναδιάταξη των προγραμμάτων με την απένταξη μικρών έργων και την ένταξη ή ενίσχυση υπαρχόντων έργων στους τομείς του περιβάλλοντος, των τεχνολογιών, της κατάρτισης, της επιχειρηματικότητας και, βεβαίως, στον τομέα των μεγάλων έργων.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο η κυβέρνηση υποχρεούται σε αύξηση του ρυθμού απορρόφησης των κονδυλίων των Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής. Συγκεκριμένα, το 2011 θα πρέπει να απορροφήσει συνολικά 3,35 δισ. ευρώ, έναντι 2,8 δισ. ευρώ το 2010.

Προς τον σκοπό αυτό θα πρέπει να εφαρμόσει άμεσα νομοθεσία για τη συντόμευση προθεσμιών και την απλοποίηση διαδικασιών για τη ανάθεση συμβολαίων, να επιτύχει τον εξαμηνιαίο στόχο υποβολής 5 αιτήσεων για μεγάλα έργα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να εφαρμόσει τις κατάλληλες πράξεις για την εξασφάλιση της ομαλής και έγκαιρης υλοποίησης προγραμμάτων μέσα στο πλαίσιο του Καλλικράτη και να ενεργοποιήσει ένα εσωτερικό πιλοτικό διαδικτυακό εργαλείο παρακολούθησης των διαδικασιών για έγκριση προτάσεων έργων και για την υλοποίηση δημοσίων έργων.

Τέλος, θα πρέπει σύντομα η διοικητική επάρκεια όλων των διαχειριστικών αρχών και ενδιάμεσων φορέων των επιχειρησιακών προγραμμάτων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-13 να πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008 (ποιότητα διοίκησης).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΜακΚίσικ: «Αισθάνομαι ότι είναι η χρονιά που θα τα πάρουμε όλα»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Final-4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024