Κυριακή 12 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου στη Βουλή για την φοροδιαφυγή

Συνάντηση με αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή. Αντικείμενο της συνάντησης αποτελεί η επιτάχυνση των μέτρων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και γι' αυτό έχει κληθεί και παρίσταται ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Ιωάννης Διώτης.

Συνάντηση με αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτελεί η επιτάχυνση των μέτρων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και γι’ αυτό έχει κληθεί και παρίσταται ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Ιωάννης Διώτης.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να παρουσιάσει σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της είσπραξης των φόρων.

Τοσχέδιο θα προβλέπει την ανασυγκρότηση του φοροελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, στοχευμένους ελέγχους από ειδικές ομάδες κρούσης με σύγχρονα μέσα, διαδικασίες-εξπρές για ποινές και διώξεις και καθιέρωση γρήγορων ηλεκτρονικών συναλλαγών με τους πολίτες.

Παράλληλα, προωθείται η συμμετοχή ελεγκτικών εταιρειών, καθώς και λογιστικών και φοροτεχνικών γραφείων στη συλλογή των ληξιπρόθεσμων χρεών και φόρων.

Αρχικά, οι ιδιωτικές εταιρείες θα έχουν διαμεσολαβητικό ρόλο για την είσπραξη και απόδοση των βεβαιωμένων οφειλών και στη συνέχεια θα αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στον φοροελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμό με εδική σύμβαση με το Δημόσιο.

Παράλληλα, στο επίκεντρο του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα θεσπίσει μέχρι το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση βρίσκεται η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, η υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου και η αντιμετώπιση διαρθρωτικών αδυναμιών στη διαχείριση της φορολογικής συμμόρφωσης.

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του ΔΝΤ, διεθνών φορέων, των εγχώριων επιστημονικών ενώσεων, αλλά και την εμπειρία της δημόσιας διοίκησης το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξει να αντιμετωπίσει την υψηλή φοροδιαφυγή και διαφθορά και τις διαρθρωτικές αδυναμίες στη διαχείριση της φορολογικής συμμόρφωσης που επιτείνουν τα χρόνια προβλήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ποστέκογλου: «Τεστ για την ομάδα μας ο αγώνας με την Σίτι»

Ο προπονητής της Τότεναμ, Αγγελος Ποστέκογλου, μίλησε ενόψει της προσεχής αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Σίτι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Μαϊου 2024