Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Tο πλήρες κείμενο του 4ου επικαιροποιημένου Μνημονίου

Το αυστηρό χρονοδιάγραμμα των δεκάδων μέτρων-φωτιά, τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν έως το τέλος του έτους, μεταξύ των οποίων η θέσπιση της εργασιακής εφεδρείας, οι αποκρατικοποιήσεις, και αυξήσεις τουλάχιστον 25% στα εισιτήρια των συγκοινωνιών, περιλαμβάνονται στο τέταρτο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Το αυστηρό χρονοδιάγραμμα των δεκάδων μέτρων-φωτιά, τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν έως το τέλος του έτους, μεταξύ των οποίων η θέσπιση της εργασιακής εφεδρείας, οι αποκρατικοποιήσεις, και αυξήσεις τουλάχιστον 25% στα εισιτήρια των συγκοινωνιών, περιλαμβάνονται στο τέταρτο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο είχε εγκριθεί από το Eurogroup και δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το περασμένο Σάββατο. Σήμερα, Πέμπτη, το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε την ελληνική του μετάφραση.

Μεταξύ των μέτρων που περιλαμβάνονται σε αυτό είναι η θέσπιση της «εργασιακής εφεδρείας» στο Δημόσιο έως 12 μήνες και η «αποχώρηση» στη συνέχεια των υπαλλήλων, οι οικονομικοί ελεγκτές στα υπουργεία, η συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο (θα αφορά και στις ΔΕΚΟ) που θα είναι σε αρμονία με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

Προβλέπονται επίσης αυξήσεις (τουλάχιστον 25%) των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, περαιτέρω μείωση των ταμείων και η περικοπή επικουρικών συντάξεων, όριο στις φοροαπαλλαγές, «στοχοποίηση» μεγάλων εισοδημάτων για την αύξηση των φορολογικών εσόδων, καθώς και η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ειδκότερα, στο επίμαχο σημείο για τους «πλεονάζοντες» υπαλλήλους του Δημοσίου το κείμενο αναφέρει ότι όσοι δεν μπορέσουν να μεταταχθούν με το 1 προς 5 (για φέτος, 1 προς 10) θα «αντιμετωπιστούν με μη εθελοντικές αποχωρήσεις και μέσω της δημιουργίας εργασιακής εφεδρείας (απόθεμα εργατικού δυναμικού».

Το παραπάνω θα εφαρμόζεται χωρίς κλαδικές εξαιρέσεις. Οι εργαζόμενοι που μπαίνουν σε εφεδρεία «θα αμείβονται με το 60% του μισθού τους (εξαιρούνται οι υπερωρίες και επιπρόσθετες αμοιβές) για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από 12 μήνες, κατόπιν του οποίου θα αποχωρούν» αναφέρει το κείμενο. Το μέτρο θα ξεκινήσει από το τρίτο τρίμηνο του 2011.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024