Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άμεσα η σύσταση της ειδικής ομάδας εργασίας υπό τον Όλι Ρεν για τα κοινοτικά κονδύλια προς την Ελλάδα

Άμεσα η σύσταση της ειδικής ομάδας εργασίας υπό τον Όλι Ρεν για τα κοινοτικά κονδύλια προς την Ελλάδα

Την πρόθεσή του να συστήσει ειδική ομάδα εργασίας («task force»), εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο την παροχή τεχνικής βοήθειας για τη βελτίωση της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων από την Ελλάδα, διατυπώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, στην απαντητική επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με αντικείμενο την ανάγκη επιτάχυνσης στην εκταμίευση των πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία προς τη χώρα μας. Επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο Όλι Ρεν και η σύσταση της είναι θέμα λίγων εβδομάδων.

Την πρόθεσή του να συστήσει ειδική ομάδα εργασίας («task force»), εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο την παροχή τεχνικής βοήθειας για τη βελτίωση της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων από την Ελλάδα, διατυπώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, στην απαντητική επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με αντικείμενο την ανάγκη επιτάχυνσης στην εκταμίευση των πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής που επικαλείται το ΑΠΕ, η δημιουργία αυτής της ομάδας εργασίας «είναι θέμα ημερών ή λίγων εβδομάδων».

Ο κ. Μπαρόζο αναφέρει στην επιστολή του, που εστάλη την Τρίτη, ότι επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο Φινλανδός επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, υπό την αιγίδα του ίδιου του προέδρου της Κομισιόν.

Στο πλαίσιο της τεχνικής βοήθειας, θα υπάρξει συμβολή εμπειρογνωμόνων από τα κράτη μέλη με εμπειρία σε διεθνείς οργανισμούς και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ ο κ. Μπαρόζο ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να ορίσει ένα «πρόσωπο-επαφή» που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των ενεργειών μεταξύ της ειδικής ομάδας εργασίας και των αρμόδιων ελληνικών αρχών.

Όπως σημειώνει ακόμη ο κ. Μπαρόζο, η Ομάδα Εργασίας, σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, θα κληθεί να προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό των κοινοτικών προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Στόχος είναι να εγκαταλειφθούν εκείνα τα προγράμματα που χαρακτηρίζονται ως προβληματικά και με μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους και να δοθεί πλέον έμφαση σε σχέδια, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα συμβάλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς και στην καλύτερη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα.

Πολύ θετικό χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, τον τρόπο με τον οποίο απάντησε ο κ. Μπαρόζο στην επιστολή Παπανδρέου.

Ο κ. Μόσιαλος επιβεβαίωσε ότι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για ευρωπαϊκά θέματα, Γιώργος Γλυνός, θα είναι ο συνομιλητής με το γραφείο του κ. Μπαρόζο, διευκρινίζοντας ότι η υλοποίηση και οι ενέργειες για την απορροφητικότητα των κονδυλίων είναι ευθύνη των υπουργών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024