Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ψηφιακές διασταυρώσεις στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών από το Παρατηρητήριο Τιμών

Ψηφιακές διασταυρώσεις στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών από το Παρατηρητήριο Τιμών

Διαρκείς ελέγχους στις τιμές προϊόντων που διατίθενται μέσω των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου και λαϊκών αγορών διενεργεί η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, αξιοποιώντας το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τιμών. Το Παρατηρητήριο συλλέγει σήμερα τιμές αγαθών και ειδών νοικοκυριού από σχεδόν 2.000 σημεία πώλησης, ενώ ήδη εμπλουτίζεται με χιλιάδες κωδικούς προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται κυρίως από μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και τις λαϊκές αγορές σε όλους του νομούς της χώρας.

Διαρκείς ελέγχους στις τιμές προϊόντων που διατίθενται μέσω των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου και λαϊκών αγορών διενεργεί η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, αξιοποιώντας το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τιμών.

Το Παρατηρητήριο συλλέγει σήμερα τιμές αγαθών και ειδών νοικοκυριού από σχεδόν 2.000 σημεία πώλησης, ενώ ήδη εμπλουτίζεται με χιλιάδες κωδικούς προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται κυρίως από μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και τις λαϊκές αγορές σε όλους του νομούς της χώρας.

Αυτή την στιγμή καλύπτει περισσότερα από 1.000 προϊόντα μαζικής κατανάλωσης και δεκάδες υπηρεσίες, ενώ οι κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών του σταδιακά θα εμπλουτίζονται.

Η Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης αξιοποιώντας την υποδομή του Παρατηρητηρίου Τιμών διενεργεί διασταυρώσεις τιμών και έχει το τελευταίο τετράμηνο εντοπίσει περιπτώσεις αδικαιολόγητων ανατιμήσεων, για τις οποίες έχει ζητήσει κοστολογικά στοιχεία από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με υπηρεσιακά στελέχη, βούληση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι μέσα από τη διαρκή παρακολούθηση της εξέλιξης των τιμών και την τακτική επεξεργασία των στοιχείων να διασφαλίζονται τα συμφέροντα των καταναλωτών και η λειτουργία του ανταγωνισμού. Στο πλαίσιο αυτό και η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει πλήρη πρόσβαση Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τιμών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024