Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε νέα αύξηση των επιτοκίων του ευρώ προχωρά η ΕΚΤ

Σε νέα αύξηση των επιτοκίων του ευρώ προχωρά η ΕΚΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη, στη Φρανκφούρτη και εν συνεχεία ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ θα ανακοινώσει τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα ανακοινώσει την αύξηση του επιτοκίου του ευρώ κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,50%, επικαλούμενος  τον υψηλό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη που με βάση τα στοιχεία της Eurostat παρέμεινε τον Ιούνιο στο επίπεδο του 2,7%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα νέες επιβαρύνσεις για δανειολήπτες.

Σε νέα αύξηση των επιτοκίων του ευρώ αναμένεται να προχωρήσει σήμερα, Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει στη Φρανκφούρτη και εν συνεχεία ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ θα ανακοινώσει τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα ανακοινώσει την αύξηση του επιτοκίου του ευρώ κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,50%, επικαλούμενος τον υψηλό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη που με βάση τα στοιχεία της Eurostat παρέμεινε τον Ιούνιο στο επίπεδο του 2,7%.

Θα είναι η δεύτερη αύξηση μετά από τρία χρόνια διατήρησης των επιτοκίων στο ιστορικό χαμηλό του 1%, σε μία προσπάθεια να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός. Αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα προβεί σε ακόμη δύο αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2011.

Η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ θα συμπαρασύρει και τα επιτόκια των εμπορικών τραπεζών. Σε κάθε περίπτωση, επιβάρυνση θα υπάρξει σε όσους αποπληρώνουν δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου, που είτε καθορίζονται από τις ίδιες τις τράπεζες είτε είναι συνδεδεμένα με τους σχετικούς ευρωπαϊκούς δείκτες.

Από την άλλη ακριβότερα αναμένεται να καταστούν και τα νέα δάνεια, ωστόσο είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε τράπεζας τι θα πράξει σε σχέση με τα επιτόκια αυτών των χορηγήσεων.

Στις καταθέσεις όπου υπάρξουν αυξήσεις, αυτές δεν αναμένεται να ξεπεράσουν το 0,25%, ειδικά στους λογαριασμούς ταμιευτηρίου. Στις προθεσμιακές καταθέσεις τα επιτόκια βρίσκονται ήδη σε υψηλά επίπεδα, ως εκ τούτου δεν εκτιμάται ότι θα υπάρξουν θεαματικές μεταβολές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΜακΚίσικ: «Αισθάνομαι ότι είναι η χρονιά που θα τα πάρουμε όλα»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Final-4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024