Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καταιγίδα νομοσχεδίων για την επιτάχυνση εφαρμογής του Μνημονίου

Καταιγίδα νομοσχεδίων για την επιτάχυνση εφαρμογής του Μνημονίου

Η κυβέρνηση καλείται πριν τις 15 Αυγούστου να έχει προχωρήσει στη λήψη πρόσθετων μέτρων και στην εφαρμογή πολιτικών τόσο σε δημοσιονομικό επίπεδο, όσο και στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων. Την ίδια στιγμή, θα βρίσκεται υπό την παρακολούθηση της τρόικας, η οποία αναμένεται στα τέλη του μήνα να έλθει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την πρόοδο εφαρμογής των συμπεφωνημένων.

Συστάσεις για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και ταχεία υλοποίηση των παρεμβάσεων που προβλέπονται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο αναμένεται να απευθύνει σήμερα Τετάρτη στους υπουργούς ο Γ.Παπανδρέου κατά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η κυβέρνηση καλείται πριν τις 15 Αυγούστου να έχει προχωρήσει στη λήψη πρόσθετων μέτρων και στην εφαρμογή πολιτικών τόσο σε δημοσιονομικό επίπεδο, όσο και στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.

Την ίδια στιγμή, θα βρίσκεται υπό την παρακολούθηση της τρόικας, η οποία αναμένεται στα τέλη του μήνα να έλθει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την πρόοδο εφαρμογής των συμπεφωνημένων.

Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών δίνει βάρος στο κλείσιμο της τρύπας του ελλείμματος του Προϋπολογισμού 2011 που ήδη ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ και προς τον σκοπό αυτό ζητεί από τα υπόλοιπα υπουργεία να επιδείξουν σιδηρά πειθαρχία στις δαπάνες και πρόσθετο ζήλο στην είσπραξη των εσόδων.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται πλήθος νομοσχεδίων στη Βουλή, με σημαντικότερα εκείνο που θα αφορά στο ενιαίο μισθολόγιο, το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων, το σχέδιο νόμου για την λειτουργία των φορολογικών δικαστηρίων, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ήδη ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγ. Βενιζέλος έχει προαναγγείλει πως μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο προς δημοσιοποίηση και το σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που θα αφορά στην αναδιάρθρωση του φορολογικού μηχανισμού, στη συγχώνευση των εφοριών, στην ανάθεση είσπραξης των φόρων σε λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία, κ.α..

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024