Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αξιολόγηση χρεοστασίου θα κλείσει την στρόφιγγα ρευστότητας της ΕΚΤ

Αξιολόγηση χρεοστασίου θα κλείσει την στρόφιγγα ρευστότητας της ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δέχεται ελληνικά κρατικά ομόλογα ως εγγύηση για τη χορήγηση ρευστότητας έως ότου όλοι οι οίκοι αξιολόγησης δώσουν αξιολόγηση χρεοστασίου στην Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times. Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να κρατήσει την πόρτα ανοιχτή για μια συμβιβαστική συμφωνία για την κρίση του χρέους στην Ελλάδα, καθώς δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι όλοι οι οίκοι αξιολόγησης θα κρίνουν ως χρεοκοπία την εθελοντική μετακύλιση των ομολόγων στο πλαίσιο της συμμετοχής επενδυτών του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δέχεται ελληνικά κρατικά ομόλογα ως εγγύηση για τη χορήγηση ρευστότητας έως ότου όλοι οι οίκοι αξιολόγησης δώσουν αξιολόγηση χρεοστασίου στην Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, επικαλούμενο οικονομική πηγή.

Η ΕΚΤ θα επικαλεστεί την αρχή της χρήσης της καλύτερης διαθέσιμης αξιολόγησης από τους οίκους Standard & Poor’s, Moody’s και Fitch, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να κρατήσει την πόρτα ανοιχτή για μια συμβιβαστική συμφωνία για την κρίση του χρέους στην Ελλάδα, καθώς δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι όλοι οι οίκοι αξιολόγησης θα κρίνουν ως χρεοκοπία την εθελοντική μετακύλιση των ομολόγων στο πλαίσιο της συμμετοχής επενδυτών του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

«Σε περίπτωση που η ΕΚΤ αρνηθεί να δεχθεί τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ως ενέχυρο αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα νέο κύμα αναταραχής στο τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης», αναφέρει η εφημερίδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Και στο τέλος το πρωτάθλημα πάει στην… Σίτι

Όταν η Σίτι μπαίνει στην... τελική ευθεία έχοντας ρόλο «οδηγού» τότε έχει τον τρόπο για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024