Κυριακή 12 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία με την τρόικα για την κάλυψη του κενού από την ισχύ του φορομπόνους των αποδείξεων

Συμφωνία με την τρόικα για την κάλυψη του κενού από την ισχύ του φορομπόνους των αποδείξεων

Επιτεύχθηκε συμφωνία με την τρόικα για την κάλυψη του κενού στα έσοδα, ύψους 600 εκατ. ευρώ, που δημιουργήθηκε μετά την οπισθοχώρηση της κυβέρνησης για την κατάργηση μέρους του φορομπόνους, που εξασφάλιζαν οι φορολογούμενοι από τη συλλογή αποδείξεων. Όπως είπε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευαγ.Βενιζέλος, συμφωνήθηκε τα 300 εκατ. ευρώ να καλυφθούν από περαιτέρω περικοπές δαπανών, και το υπόλοιπο ποσό θα προκύψει από την αύξηση των εσόδων, μέσω των μέτρων που έχουν ληφθεί για το 2011. Στα 300 ευρώ για φέτος το τέλος επιτηδεύματος.

Επιτεύχθηκε συμφωνία με την τρόικα για την κάλυψη του κενού στα έσοδα, ύψους 600 εκατ. ευρώ, που δημιουργήθηκε μετά την οπισθοχώρηση της κυβέρνησης για την κατάργηση μέρους του φορομπόνους που εξασφάλιζαν οι φορολογούμενοι από τη συλλογή αποδείξεων.

Όπως είπε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευαγ.Βενιζέλος, συμφωνήθηκε τα 300 εκατ. ευρώ να καλυφθούν από περαιτέρω περικοπή δαπανών, και το υπόλοιπο ποσό θα προκύψει από την αύξηση των εσόδων, μέσω των μέτρων που έχουν ληφθεί για το 2011.

Η τρόικα δέχθηκε μια πιο αισιόδοξη αλλά ρεαλιστική εκτίμηση των εσόδων που θα προκύψουν το 2011 από τα μέτρα, εξήγησε ο υπουργός.

Ειδικότερα, κατά την έναρξη της μονής συζήτησης επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «θα καταθέσει αργότερα κάποιες μικρές αριθμητικές διορθώσεις που έχουν γίνει στους πίνακες, μεταξύ της δεύτερης ανάγνωσης στη διαρκή Επιτροπή και της σημερινής συνεδρίασης, για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που υπήρξε με το ζήτημα της επιστροφής των αποδείξεων, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ήταν 600 εκ. ευρώ για το 2011».

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, «έγινε η αναγκαία αναπροσαρμογή των πινάκων και επετεύχθη συμφωνία με την Τρόικα», και «επί της ουσίας δεν μεταβάλλεται τίποτε ως προς το πολιτικό περιεχόμενο της συζήτησης της Βουλής: είναι 300 εκ. από μια πιο αισιόδοξη αλλά ρεαλιστική εκτίμηση των εσόδων του 2011, επί τη βάση των νέων μέτρων που έχουν αναγγελθεί και περιλαμβάνονται στον Εφαρμοστικό Νόμο και 300 εκατ. από περαιτέρω περικοπές δαπανών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είχε το Σαββατοκύριακο νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, καθώς η απόφαση του να αποσυρθεί η παράγραφος 6 του άρθρου 29 του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου που προέβλεπε πως όσοι φορολογούμενοι έχουν λάβει επιστροφή φόρου μεγαλύτερη των 300 ευρώ λόγω του μέτρου των αποδείξεων πρέπει να επιστρέψουν την διαφορά, προκάλεσε την αντίδραση των στελεχών του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν και άνοιξε εκ νέου την διαπραγμάτευση.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ η διαπραγμάτευση βρισκόταν σε εξέλιξη, ενώ το πρωί κυκλοφόρησε ότι η τρύπα των 600 εκατ. ευρώ θα καλυπτόταν ως εξής: 300 εκατ. ευρώ από νέες περικοπές στο σκέλος των δαπανών, όπως και έγινε, ενώ για την κάλυψη των υπολοίπων 300 εκατ. ευρώ η κυβέρνηση φερόταν να συζητά νέα περαίωση για τις ομάδες που δεν συμμετείχαν στην προηγούμενη επειδή ήταν κάτοχοι ακίνητης περιουσίας 400.000 ευρώ ή μεγάλες επιχειρήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νότιγχαμ Φόρεστ – Τσέλσι 2-3: Νίκη των «μπλε», έχουν σωθεί ουσιαστικά οι γηπεδούχοι

Η Τσέλσι νίκησε με ανατροπή στην ανατροπή 3-2 τη Νότιγχαμ που ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την παραμονή της μετά την ήττα της Λούτον.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Μαϊου 2024