Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συζήτηση της αίτησης για συντηρητική κατάσχεση στοιχείων του Π.Ψωμιάδη της ΑΣΠΙΣ

Συζήτηση της αίτησης για συντηρητική κατάσχεση στοιχείων του Π.Ψωμιάδη της ΑΣΠΙΣ

Ξεκίνησε στο Πρωτοδικείο η συζήτηση της αίτησης 161 ομολογιούχων της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ για συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας και εταιρειών του Παύλου Ψωμιάδη. Ως «εταιρεία φούσκα» περιέγραψε την ΑΣΠΙΣ πρώην εργαζόμενη στην εταιρεία που κατέθεσε υπέρ των αιτούντων στο δικαστήριο.

Ως εταιρία-φούσκα περιέγραψε την ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ του ομίλου Ψωμιάδη, πρώην εργαζόμενη στην επιχείρηση, που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο υπέρ της αίτησης 161 ομολογιούχων που ζητούν τη συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας του επιχειρηματία και εταιρειών του μέχρι του ποσού των 19 εκατ. ευρώ.

Η αίτηση των «161», εκ των οποίων παρόντες στο δικαστήριο ήταν περίπου 30, αφορά ομολογιακό δάνειο της ΑΣΠΙΣ στο οποίο οι αιτούντες επένδυσαν τα χρήματά τους αναμένοντας καλές αποδόσεις, τις οποίες τελικά δεν κέρδισαν ποτέ.

Υποστηρίζουν μάλιστα πως οι υπεύθυνοι της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ τους διαβεβαίωναν πως το ομόλογο της εταιρείας έχει τραπεζική εγγύηση, κάτι που αποδείχτηκε ψευδές.

Στην κατάθεσή τηςμ η πρώην εργαζόμενη του ομίλου υποστήριξε πως η ΚΑΠΙΤΑΛ ιδρύθηκε από τον Παύλο Ψωμιάδη χωρίς κεφάλαιο και χωρίς την ύπαρξη του κατάλληλου πιστοποιητικού από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όπως ανέφερε η ασφαλίστρια και πρώην εργαζόμενη στην εταιρεία, ακόμη και εργαζόμενοι του ομίλου Ψωμιάδη εξαπατήθηκαν και έχασαν χρήματά τους. Η μάρτυρας περιέγραψε με μελανά χρώματα τις εργασιακές συνθήκες, λέγοντας πως «δεν μας επιτρεπόταν να εκφράζουμε αντιρρήσεις στον κ. Ψωμιάδη», ενώ συμπλήρωσε πως «ήταν μια ισχυρή οικογένεια με πολιτικές σχέσεις».

Πριν από λίγες ημέρες, το Μονομελές Πρωτοδικείο δικαίωσε σε αντίστοιχο αίτημα 147 ομολογιούχους της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ διατάσσοντας προσημείωσεις ακινήτων της οικογένειας Ψωμιάδη και εταιρειών του Ομίλου μέχρι του ποσού των 17 εκατ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024